Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kötelező az orvosnak megnéznie...

Kötelező az orvosnak megnéznie a nemi szerveket státuszon?

Figyelt kérdés

Általán isk. 8. osztályban ugye kötelező a státusz. Na ja, csak hogy a suli orvos egy öreg, bunkó férfi. Ráadásul nem is nőgyógyász, hanem szimpla háziorvos. Azt mondták, hogy státuszon le kell venni előtte minden ruhadarabot, és hát hogy ugye megnézi a nemi szervet... Ebbe nekem muszáj beletörődnöm?

14/L

2016. jan. 13. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi az a státusz, de nem nagyon hiszem, hogy 14 éves lányok nemi szervét egy férfi vizsgálja és ebbe a szülők is belemennek. Soha nem hallottam ilyesmiről, egyébként is felesleges nőknél a nemi szervet kívülről megnézni, mert bent szokott lenni a baj (ha van), illetve nőgyógyászra tartozik az ilyen vizsgálat, a nemi szervedet a háziorvosod sem fogja soha megnézni, mert nem ért hozzá.
2016. jan. 13. 19:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Csak a fiúknak nézik a herét és a fitymát, lányoknak nem. Max a mellet, de még azt se nagyon. Most kívülről mit lát? Semmit. Nekem sose nézték iskolában.
2016. jan. 13. 19:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Idén kerültem ebbe az osztályba. Azt mondták a lányok, hogy tavaly, azaz 7.-be is megnézte nekik, és az osztályfőnök, az orvos, a védőnő is kötelezi rá a gyereket..
2016. jan. 13. 19:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak szivatnak és egyébként is mondhatsz rá nemet.
2016. jan. 13. 19:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Kívülről is elég sok minden kiderül. Én pl kórházban dolgozom és volt olyan, hogy az orvos nem nézte meg, hogy van-e ott lent baj, mert a tini lány nem engedte. Altatásban egy műtétnél derült ki, hogy akkora a csiklója, hogy szinte pénisze volt. Ez kóros, kezelni kell (és látszik kívülről).

Ennek ellenére azt mondom, hogy egymagad nem vagy köteles még a melledet sem megmutatni, ha kéri. Eleve kötelező, hogy jelen legyen egy asszisztens, de illene ilyen esetekben a szülői hozzájárulás is. Kiskorút és fiatalkorút nem kötelezhetnek rá, hogy bármilyen intim testrészét megmutassa (hacsak nem áll fent életveszély).

2016. jan. 13. 21:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kötelezhetnek rá, állj a sarkadra.
2016. jan. 13. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!