Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A szerveket transzplantáció...

A szerveket transzplantáció során több helyre is be lehet ültetni?

Figyelt kérdés

Van egy oldal képpel, de sajnos nem vagyok jó angolból, de úgy látom az a hasnyálmirigy a vese helyén van, a felső vese meg kb a lép helyén.

[link]

2013. júl. 22. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen. Vesetranszplatációnál pl. alapból nem is szokták kivenni a rossz vesét (mármint ha nem rákos meg ilyesmi), hanem csak az újat beteszik a csípőtányérba és hozzávarrják ami kell. Szóval az illetőnek 3 veséje lesz:)
2013. júl. 22. 14:28
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod. de ez nagyon undi. azt hittem minden szervnek meg van a saját helye.
2013. júl. 22. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Ebben mi az undi?:DD

Mindnek megvan a saját helye. És? Attól még be lehet pakolni máshová is. A lényeg, hogy legyen megfelelő vérellátása. Na meg ha termel vmit (pl. mint a hasnyálmirigy emésztőenzimeket), akkor azoknak is jó helyre kell kerülniük. Tehát úgy kell berakni, hogy a hasnyálmirigy váladéka a bélbe ürüljön.

2013. júl. 22. 14:38
 4/6 A kérdező kommentje:

hát az, hogy pl a medencémbe nem örülnék, ha bekerülne egy vese, mert nem ott van a helye. ez nagyon idegen nekem.

és amúgy a normál transzplantációnál mondjuk vesetranszplantációnál, ha mondjuk rákos és ki kell venni a veséjét, akkor az új vese a régi helyére kerül?

2013. júl. 22. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Gondolom egyszerűbb a csípőtányérba rakni, azért oda teszik.

Na meg azért rák miatt sztem alapból nem gyakori a transzplant, mert az egyolali szokott lenni. Egy vesével meg simán el lehet lenni.

2013. júl. 22. 15:10
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod :)
2013. júl. 22. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!