A szerveket transzplantáció során több helyre is be lehet ültetni?
Van egy oldal képpel, de sajnos nem vagyok jó angolból, de úgy látom az a hasnyálmirigy a vese helyén van, a felső vese meg kb a lép helyén.
Ebben mi az undi?:DD
Mindnek megvan a saját helye. És? Attól még be lehet pakolni máshová is. A lényeg, hogy legyen megfelelő vérellátása. Na meg ha termel vmit (pl. mint a hasnyálmirigy emésztőenzimeket), akkor azoknak is jó helyre kell kerülniük. Tehát úgy kell berakni, hogy a hasnyálmirigy váladéka a bélbe ürüljön.
hát az, hogy pl a medencémbe nem örülnék, ha bekerülne egy vese, mert nem ott van a helye. ez nagyon idegen nekem.
és amúgy a normál transzplantációnál mondjuk vesetranszplantációnál, ha mondjuk rákos és ki kell venni a veséjét, akkor az új vese a régi helyére kerül?
Szerintem nem. Gondolom egyszerűbb a csípőtányérba rakni, azért oda teszik.
Na meg azért rák miatt sztem alapból nem gyakori a transzplant, mert az egyolali szokott lenni. Egy vesével meg simán el lehet lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!