Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos házhoz hívásakor...

Háziorvos házhoz hívásakor muszáj pénzt adni neki?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy ez beletartozik a munkájába, azért rendel ilyen keveset egy nap, hogy a fennmaradó időben házhoz menjen. Hányás-hasmenés miatt kéne kihívnom a dokit...

2016. jan. 8. 11:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nem, egyáltalán nem muszáj. Más kérdés, hogy milyen a doki beállítottsága.

Én nem vagyok hálapénz párti. Egészségügyben dolgozom és én sem fogadom el soha, de ilyen esetben, hogy ebben a latyak időben kijönnek egy hasmenés miatt (amit még telefonon is meg lehetne beszélni), adnék az orvosnak egy pár ezrest.

Arról nem beszélve, hogy a fennmaradó időben házhoz rohangál, az addig oké, de jó eséllyel még másod és harmadállást is vállal, mert amit háziorvosként keres annál még a pizzakihordó is többet keres (akinek ugye adsz borravalót, pedig kifizetted a pizzát).

2016. jan. 8. 11:45
 2/17 anonim ***** válasza:
56%
Hányás hasmenéshez luxus dolog orvost hívni (minek), így biztos adnék neki, meg amúgy is adok ha kijön.
2016. jan. 8. 12:00
 3/17 A kérdező kommentje:
Miért luxus?! Semmi nem marad meg bennem, nincs erőm, és összeesek a lakásba...
2016. jan. 8. 12:06
 4/17 anonim ***** válasza:
56%
Nem muszáj, de legalább a benzinpénzt térítsd meg neki, mert a kutya nem fizeti ki nekik.
2016. jan. 8. 12:07
 5/17 anonim ***** válasza:
56%
Nem muszáj, de ha már kimegy házhoz, akkor illik adni...
2016. jan. 8. 12:08
 6/17 anonim ***** válasza:
76%
Azért luxus, mert feltetelezem felnőtt ember vagy, es nem gyenge idős ember, vagy kisgyerek. Ha megkérsz valakit az elmegy a gyógyszertárba es vesz normaflore-t, meg egyéb gyógyszert hasmenésre, hanyasra. Az orvos sem tudna mást csinálni ilyenkor, minthogy megmondja mit szedj. Gyógyszert nem fog a kezedbe adni. De esetleg fel is hivhatod mi a teendő ilyenkor, milyen gyógyszert szedj.
2016. jan. 8. 12:24
 7/17 anonim ***** válasza:
66%
Nem tartasz otthon házipatikát a legfontosabb gyógyszerekkel ? Hányás-hasmenés esetén széntabletta a toxinok megkötésére, Bolus adstringens a bél nyálkahártya nyugtatására.
2016. jan. 8. 12:26
 8/17 anonim ***** válasza:
43%

Legalább a benzinpénzt illik megtéríteni ilyenkor. És hívd ki nyugodtan, inkább vizsgáljon meg, minthogy félrekezeld magad. Bár valószínű, hogy te is a most népszerű vírust kaptad el. De ha mégis valami komoly bajod lenne, nem deeül rá fény soha, ha csak a tüneteket enyhíted ilyenekkel. Jobb tisztázni, mire gyógyszerezed magad.

És nem, nem mindenki olyan beteges, hogy komplett gyógyszertárat tartson otthon.

2016. jan. 8. 12:32
 9/17 anonim ***** válasza:
79%
Tavaly én is így jártam. Hiába vettem be gyógyszert, egyszerűen semmi nem használt. Még wcig se jutottam ki, nemhogy rendelőig. 3. nap már vesém is úgy fájt, hogy felhívtam háziorvost kijött, adott injekciókat. 3000 Ft-ot adtam neki.
2016. jan. 8. 12:37
 10/17 anonim ***** válasza:
71%

Ha nincs 1 forintod se és ezért kérdezed, akkor nem, nem muszáj és akkor is kimegy, ellát ha nem adsz pénzt.

De igen, illik adni.

2016. jan. 8. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!