Ezzel mire számíthatok ha nem adnak rokkantsági járadékot?
még nem küldtek róla papírt de elöttem beszélték meg az orvosok szóval hallottam...43% és nem adnak járadékot mert ahhoz 80% kell.most ilyenkor mi van? fizikai munkát nem tudok végezni szellemihez nincs képesítésem.nem adnak semmit én meg mehetek a nyílt munkaerőpiacra visza?ahol esélyem sincs.másodfokra sem érdemes menni mert nincs az az orvos aki megduplázza a százalékomat.
mi lesz?átképzés?másféle ellátás? vagy mehetek pereskedni az emberi jogok bíróságára?
az az kérlek szépen hogy hiába lennék én tegyük fel például bérszámfejtő vagy programozó mert az el tudnám végezni fizikailag de nem lehetek mert nincs érettségim tehát előképzettségem.ezt kérik majdnem mindhez.piacképes munka szellemi dolgozóként érettségi nélkül esélytelen. sajnos nem is lesz mert a matekkal igen komoly gondjaim voltak.felmentést ez alól nem adnak 18év felett.akkoriban meg nem is tudtam hogy lehet kérni.
az más kérdés hogy mivel leszek okosabb egy érettségitől?az ott szerezhető irodalom matek stb tudásomnak semmi köze egyetlen egy tényleges munkához sem.maximum az általános műveltséghez.
ami marad az a képzettségem szerint elvégezhető amit viszont fizikálisan nem tudok ellátni.egy maréknyi fizikai munka és a mai munkaerő piacon használhatatlan állások.
igen tudom, de ne ezen ragadjunk le.remélem a lényege azért átment.
egy állatkerti állatgondozónak is érettségihez kötött az okj képzése pedig ő aztán nem sok matekot lát.de ez is csak egy példa arra hogy mennyire nincs átgondolva az oktatási rendszer.
Milyen betegség miatt nem vállalhatsz fizikai munkát? Milyen jellegü fizikai munkát nem lehet végezned? Pl gyárban operátor? Bolti eladó? Ott is kell emelgetni de nem annyit mint pl építkezésen. A legtöbb szakmához kell érettségi, de talán lehet matekból 'felmentést' kérni? (Ezt nem tudom.)
De vannak szakmák, amihez nem kell, okj-s tanfolyamok között körül kell nézni.
Milyen betegség miatt nem végezhetsz még könnyű fizikai munkát sem 20-on évesen?
Mióta kell a portásnak, takarítónak, liftkezelőnek érettségi?
Te komolyan elvárod, hogy még vagy 40-60 évig a szüleid vagy a társadalom tartson el?
"A rehabilitációs ellátás összegét a jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben (referencia időszak) elért havi átlagjövedelem (legalább 180 nap) alapján állapítják meg.
Ha az igénylő a kérelem benyújtását megelőző évben nem rendelkezik jövedelemmel, akkor azt vizsgálják, hogy az igénylő közvetlenül a kérelem benyújtását megelőzően rendelkezik-e legalább 180 naptári napi jövedelemmel.
Ha a jogosult nem rendelkezik legalább 180 naptári napi jövedelemmel vagy egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel, akkor az ellátást a 2012-ben érvényes minimálbér összege (93.000 Ft) alapján állapítják meg. "
Ezt találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!