Mennyi hálapénzt szokás adni műtétkor az operáló orvosnak? És mikor "kell" odaadni?
Szerintem sem kell. Ha ő jön az én munkahelyemre, ő sem fizet 10-20ezret (esetekben 50-100ezreket) pluszban hogy én kiszolgálom.
És hülyeség hálapénznek hívni.Persze hogy hálás vagyok hogy meggyógyított, vagy segített,de ő erre esküdött fel, ez a munkája.
Én nem fiztenék előre. Ha tőlem elfogadja, hogy többet figyeljen rám, akkor mástól is, és másra is "többet" figyel majd.
És nem fizetnék utólag sem.Ebből a pénzből előnyöm nem származik. Ha meggyógyított, akkor már rosszat nem tehet.
Különben is, kell az a pénz nektek is.
Merev elutasítás helyett a szomorú tények.5000ft a minimum, ez alatt meg se próbáld, plafon a csillagos ég.Az első kontroll alkalmával "illik" átadni, és persze az orvos szolidan ellenőrzi majd az összeget.Az összeg függ a műtét nagyságától, mandula 5-10e között, de egy vakbél már a duplája is lehet.Van még az a variáció is, hogy szemtől szembe meg kell kérdezni, hogy mi a tarifa!Nem fog zavarba jönni, és a szülészeteken(és egyik másik klinikán) ez egy nagyon jól működő rendszer.
Persze itt is vannak kivételek, de sajnos mint a fehér holló!
Muszáj adni, nincs mese. Jól írta előttem valaki, hogy az emberek a saját hülyesègükkel tettèk ilyen pènzsóvárrá az orvosokat. Ha nem adsz, annyi hátràny èrhet, hogy a következő műtèt ezzel az orvossal már nem lesz ilyen "gördülèkeny".
Szomorú, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!