Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Megbíznátok olyan orvosban,...

Megbíznátok olyan orvosban, aki mellékállásban auralátással meg ilyen hókuszpókuszokkal foglalkozik?

Figyelt kérdés

Magánorvos, amúgy szimpatikus is és valószínűleg nem rossz szakember, de minden látogatásomkor előadja pár percben, hogy földrezgések így, energiamezők úgy, az aura meg a csakrák hogy áramlanak a rendelőjében, és azért állította így az asztalt, mert így bejönnek az ablakon a pozitív hullámok...

Vagyok olyan jól nevelt, hogy nem vágom a képébe, hogy ez sarlatánság, udvarias mosollyal végighallgatom. De közben meg visíthatnékom van ezektől az áltudományos maszlagoktól, pláne hogy még durva pénzlehúzással is társul (nem tudom, mi az auralátásának tarifája, de nyilván több, mint amennyit ér).

Vajon ez a mentalitás hogy hat ki az orvosi gyakorlatára? Az tuti, hogy ha valaha homeopátiás bogyókat akarna adni, azonnal orvost váltanék.

Vagy csak ügyes üzletember, és megpróbált legombolni rólam egy kis mellékeset auranézés ürügyén? De ez is milyen már....

Ráadásul nőgyógyászról van szó, ami elég bizalmi dolog. Nem szeretném, ha a terhesgondozás során törne ki belőle a homeopata. Közben meg más negatív tapasztalatom tényleg nincs vele, csak hogy nem egyezik a világnézetünk.

Ti mit tennétek?

2015. nov. 19. 13:46
 1/5 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%
Meg, sőt, jobban, mint abban, aki csak a gyógyszert akar rám sózni. Nyilván fel kell ismerni, hogy az illető mennyire ért ahhoz, amiről beszél, de rengeteg rossz orvos van, akik félrediagnosztizálnak. Én is ismerek olyan orvosokat, akik nem csak a műtétben és a gyógyszerben hisznek (kivéve ha elkerülhetetlen), de kiegészítő terápiákat javasolhatnak. Ráadásul emberközpontúbbak, mint azok, akik csak egy darab húsnak tartják az embert.
2015. nov. 19. 16:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Én sem vagyok ellenére pl. a gyógyteák alkalmazásának indokolatlan antibiotikumkúra helyett, igyekszem megelőzni a betegségeket, nem szeretek verébre lőni ágyúval. De ha már baj van, igenis a "nyugati" módszereket részesítem előnyben, és inkább választanék egy Dr House-stílusú bunkó profit, aki megmenti az életem, egy olyan doki helyett, aki végig fogja a kezem, de elpatkolok a csakratisztítás ellenére.

Nekem fura, hogy egy orvosi egyetemet elvégzett, természettudományos műveltséggel rendelkező ember képes ilyen, tudományos bizonyítékkal nem rendelkező tárgykörökben hinni ill. azokkal hivatásszerűen foglalkozni.

Mintha valaki egyszerre lenne diplomás vegyész és kutatná a bölcsek kövét.

2015. nov. 19. 16:42
 3/5 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%

"Nekem fura, hogy egy orvosi egyetemet elvégzett, természettudományos műveltséggel rendelkező ember képes ilyen, tudományos bizonyítékkal nem rendelkező tárgykörökben hinni ill. azokkal hivatásszerűen foglalkozni."

Jó, te ezt nem tudod elfogadni, ne menj olyan orvoshoz. De azt is vedd bele, hogy az alternatív gyógyítás "kicsit" bonyolultabb, mint amit a felszínen látsz, és rengetegszer mentett már meg embereket műtéttől, vagy haláltól.

2015. nov. 19. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Mennyivel furcsább ez, mint ha mondjuk katolikus lenne és imádkozna érted? Az se tudományosabb, csak régebben jött divatba.
2015. nov. 20. 19:19
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem érdekel, ha egy orvos magánemberként katolikus vagy buddhista vagy Istar-hívő, de engem ne akarjon "gyógyítás" címszó alatt bevonni a maga felekezetébe. Imádkozzon értem, ha akar - otthon vagy a templomban. A rendelőben legyen ORVOS, orvosi látásmóddal, ne pedig magánember, akit a személyes hiedelmei befolyásolnak. Ha erre lenne szükségem, a paphoz mennék.

Ha egy orvos, aki a biológia, kémia, fizika területén átfogó tudásra tett szert, mert éveken át tanult, és ennek ellenére a tudomány által ezerszeresen cáfolt, de finoman szólva is vitatható, inkább a vallás, mint a tudomány területéhez sorolható témákat hozzácsap az orvosi gyakorlatához, számomra kissé hiteltelennek tűnik.

Mintha egy őslénykutató, aki százmillió éves dinoszauruszokat ás ki, hinne abban, hogy a világot 6000 éve teremtették 6 nap alatt.

Valójában azt tartanám aggasztónak, ha a hitvilágát összemosná a gyógyítással, vagyis nem csak addig áradozna földcsakrákról, míg megírja a receptet, hanem valami hókuszpókuszt rendelne gyógyszer helyett...

2015. nov. 21. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!