Gyereknél (14 éves) magas a 125/89 vérnyomás és pulzus?
Ha ez állandóan ennyi, függetlenül attól, hogy fehér köpenyes ember méri-e a vérnyomását vagy anyu otthon, esetleg magának ő, akkor sok.
A puzusról nem tudok nyilatkozni neked, mert amit te pulzusnak vélsz az az ún. diastole-érték. Ha digitális mérőn méred, akkor a 125/89-en túl van még egy harmadik szám is, az a pulzus.
Lásd még:
A 125 teljesen jó, a 89 még belefér a normálba. Ha egy picit is izgult már az is elég ahhoz, hogy kissé megemelkedjen. Itt néztem meg amúgy 14 éves fiúra, ez egy kalkulátor.
Amúgy a vérnyomásról tudni kell, hogy egy mérés nem mérés, kizárólag naplószerűen vezetett vérnyomásértékekből lehet bármire következtetni.
És még egy fontos dolog! Ne hozd rá a frászt! Én mindig is izgulós voltam orvosnál, életem első vérnyomásmérésén a gyerekorvos elkezdett sipitozni, na azóta harmincon fölül is küzdök a fehérköpeny-hipertóniával! Itthon meg kb. alacsony-normál a vérnyomásom!
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!