Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit kell tennem ebben az esetben?

Mit kell tennem ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Első munkavállalás. Munkaügyi hivatalban nem vagyok regisztrálva. Segélyt nem igényeltem, nem is kapok.

Nagy valószínűséggel ezt nem tudják a munkahelyemen, így ilyen kéréssel fordultak hozzám.

Menjek be a munkaügyre, kérjem kis a hajtogatós TB kiskönyvet - és függesztessem fel a segély folyósítást amennyiben részesültem benne, és kérjek igazolást a háziorvosomtól hogy nem állok semmilyen komolyabb kezelés alatt. Utóbbival nincs is gondom. De...

Mivel még nem dolgoztam, nem is regisztráltam a munkaügyön nem rendelkezem TB kiskönyvvel.....annyi féle opció terjeng a neten hogy nem tudom mit tegyek, főleg hogy olyan szoros a határidő hogy örülök ha időben elcsípem a cégnél az üzemorvost ha ezeken túl vagyok. Szóval van olyan opció hogy: ne foglalkozzak a kiskönyvvel, majd ad a munkáltató...kitöltve....

másik opció: vegyek papír-írószerben kiskönyvet, regisztráljak a munkaügyön....

utolsó opció: menjek egyből a munkaügyre, majd ott adnak kiskönyvet, egyből regisztrálnak, és beviszik a rendszerbe hogy xy helyen kezdek a mai naptól. Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. okt. 20. 20:05
 1/1 anonim ***** válasza:
ezt a tb könyvet ami ilyen kihajtogatós azt a munkahelyeden kapod, ha még életedben nem volt munkahelyed akkor a mostani munkahelytől fogsz kapni egyet kitöltve akkor amikor leszámolsz onnan. Van az egészségügyi kiskönyv amit te veszel meg a papírboltban, akkora mint a sulis ellenőrző ilyen narancssárgás színe van azzal mész el az üzemorvoshoz és viszel neki egy érvényes tüdőszűrőt és a háziorvostól az igazolást hogy nem vagy beteg meg fertőző meg nem állsz kezelés alatt. Amit utolsó opciónak írsz hogy a munkaügyön kapsz kiskönyvet az megint egy más dolog. Azt akkor kapod ha volt munkaviszonyod és bejelentkezel munkanélkülire. Akkor adnak egy szintén fehér ellenőrző nagyságú kiskönyvet ami a munkanélküliséggel kapcsolatos. érted így amiket leírtam? amúgy jó munkát
2015. okt. 21. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!