Ct-m lesz jövőhéten. Mire számítsak? Fog fájni a hasam, gyomrom tőle? Mennyit kell meginni?
inkább hasmenésre számíts. majd ott az orvosok eldöntik hogy meg mennyit kell inni a kontrasztanyagból. van aki egy kacsóval iszik(vízzel van felhígítva) van aki csak pár kortyot vagy decit iszik meg.
amúgy nem hosszú a vizsgálat. kb 10-15 perc alatt max készen van, csak sok múlik azon is, hogy milyen előkészületre kell számítani.
ha itatnak kontrasztanyagot akkor már 2 órával a vizsgálat előtt el kell kezdeni egyenletesen elosztva iszogatni, ha viszont vénába kapja valaki akkor meg megint más a helyzet.
nincs egy általános válasz erre, hogy ez és ez fog történni.
előző vagyok, azt még elfelejtettem, hogy fel-alá tol a gép, és hangszóron mondja majd mit csinálj. Majd azt kell mikor mondja beszívod a levegőt és bent tartod ameddig nem szól hogy kifújhatod. Nagyon rossz volt az is már alig vártam hogy mondja hogy kifújhatom. Nem megijeszteni akarlak, csak felkészíteni hogy kellemetlen lehet. Ehhez képest a koponya mr gyerekjáték, abban csak az rossz hogy a fejedet nem mozdíthatod meg, a gép nem mozog és mintha egy dobozban lennél bent, és a gép teteje fehér, végig azt kell bámulni negyed órán át. Mégis jobban éltem meg mint a hasi CT-t. Zaj is volt de kaptam fülvédőt, azzal elviselhető volt.
CT-n asszem nincs fülvédő és olyan zaj se ami az mr-ben. És nem fogod dobozban érezni magad.
A kontrasztanyagtól előfprdulhat allergiás reakció, de akkor úgyis abbahagyják ha szólsz h szarul vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!