Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A véradásnál megkérdezik,...

A véradásnál megkérdezik, hogy hány kiló vagy? Esetleg meg is mérnek?

Figyelt kérdés
Több vagyok, mint 50 kiló, ezért kíváncsi vagyok, hogy érdekelheti-e az e feletti súly is a véradó szervezeteket, illetve, hogy a súly befolyásolja e a véradást. Jó persze, aki túlsúlyos annak magas a koleszterin meg a vérnyomás, ami nyilván kizárja a véradás lehetőségét...

2015. okt. 1. 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Én 70kg vagyok, nyilván látszik is rajtam, így nem kérdezték. Ellenben magas volt a vérnyomásom, mint minden orvosi mérésen, de megbeszéltük, hogy azt csak az idegesség okozza.

Az orvos azt is megkérdezte, hogy mit, mennyit ittam aznap, és mivel kevésnek bizonyult, megmondta, hogy a fél liter ajándék vizet azonnal meg kellene innom, különben véradás közben egyszer csak leáll majd, és hiába pumpálom, nem fog belőlem jönni semmi. Megittam, és így nem is volt belőle baj.

Ha nagyon vékony valaki, akkor biztosan megkérdezik, elegendő figyelem jut az emberre véradáskor általában, mert kevesen szoktak lenni, főleg, ha nem rendezvényen adsz vért.

2015. okt. 1. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Barátnőmet mérlegre állították, 49 kilót mutatott, nem engedték vért adni.
2015. okt. 2. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindig megkérdik a súlyt, függetlenül attól, látszik-e rajtunk, hogy 50 kg felett vagyunk-e, mivel azt ráírják az orvosi lapra. Ha valaki nagyon határeset, mérlegre állítják (ha van...).

"aki túlsúlyos annak magas a koleszterin meg a vérnyomás"

Ez nem igaz, 33 évesen 180 centihez 109 kiló vagyok, mind a kettő rendben nálam.

2015. okt. 19. 17:17
 4/4 anonim válasza:
Igen... én is 170 cm vagyok és 80 kg és minden értékem jó. A vért is mindig leveszik!
2016. márc. 19. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!