A véradásnál megkérdezik, hogy hány kiló vagy? Esetleg meg is mérnek?
Én 70kg vagyok, nyilván látszik is rajtam, így nem kérdezték. Ellenben magas volt a vérnyomásom, mint minden orvosi mérésen, de megbeszéltük, hogy azt csak az idegesség okozza.
Az orvos azt is megkérdezte, hogy mit, mennyit ittam aznap, és mivel kevésnek bizonyult, megmondta, hogy a fél liter ajándék vizet azonnal meg kellene innom, különben véradás közben egyszer csak leáll majd, és hiába pumpálom, nem fog belőlem jönni semmi. Megittam, és így nem is volt belőle baj.
Ha nagyon vékony valaki, akkor biztosan megkérdezik, elegendő figyelem jut az emberre véradáskor általában, mert kevesen szoktak lenni, főleg, ha nem rendezvényen adsz vért.
Mindig megkérdik a súlyt, függetlenül attól, látszik-e rajtunk, hogy 50 kg felett vagyunk-e, mivel azt ráírják az orvosi lapra. Ha valaki nagyon határeset, mérlegre állítják (ha van...).
"aki túlsúlyos annak magas a koleszterin meg a vérnyomás"
Ez nem igaz, 33 évesen 180 centihez 109 kiló vagyok, mind a kettő rendben nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!