Az egészségügyi adataim nyilvánosságát hol tudom letiltani?
Betegéletút lekérdezés, illetve annak megtiltása
A hatékonyabb és gazdaságosabb kezelés érdekében lehetőség van arra, hogy a háziorvos, a kezelőorvos, illetve a gyógyszerész elektronikus úton lekérdezzen egyes adatokat az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (a továbbiakban: OEP) vezetett nyilvántartásból. A háziorvosa és a kezelőorvosa az egészségbiztosítás keretében igénybe vett egészségügyi ellátásokat, a gyógyszerész pedig az ártámogatással kiváltott gyógyszerekre vonatkozó adatokat kérdezheti le.
Az adatlekérés ellen tiltakozhat, vagy a korábbi letiltás feloldásával, újból engedélyezheti a lekérést, ennek során ügyeljen arra, hogy a tiltakozással kapcsolatos, kitöltött nyomtatványt juttassa el az OEP részére.
Kb. másfél éve tiltottam le, de két nyomtatványt töltöttem ki: egy háziorvosost és egy kezelőorvosost.
Postán is feladhatod, vagy személyesen is beviheted az ügyfélszolgálatra. De intézheted online is, ahogy első írta, csak ahhoz ügyfélkapus regisztráció kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!