Az e-egészségügyi rendszerben, ha bevezetik minden orvos látni fogja, hogy a másik milyen gyógyszert írt ki?
"Egy egységes ún. Nemzeti Egészségügyi Informatikai rendszert fognak létrehozni, melyet 2017-től be is vezetnének Magyarországon!
Mit kell tudni róla?
– minden orvosi dokumentum, az összes leletünk, röntgenfelvételünk, gyógyszereink, zárójelentéseink bárhol és bármikor elérhetők lesznek az orvosok számára
– a mostani, írásos, papír alapú receptek mellett bevezetik az e-recepteket is, melyek interneten lesznek elérhetőek, akár gyógyszerekre, akár gyógyászati segédeszközökre.
– össze lesz kötve a lakosság, a kórházak és egészségügyi létesítmények, a gyógyszertárak, az orvosok, a mentők, és az ágazatirányítás."
A lényeg: én számos különböző orvossal iratom fel a nyugtatókat, ebben az új rendszerben ezt látni fogják? Illetve azt is, hogy visszamenőleg az elmúlt két évben minimum havi 3 doboz Frontin és 1 doboz 2 mg-s százas Rivó fogyott? Mert akkor egy orvos se fog szóba állni velem, ha rájönnek, hogy évek óta átverem őket...
Végre nem kell egy URH-nál vagy egy hasonló vizsgálatnál azzal kezdeni az orvosnak hogy ha csináltak ilyen vizsgálatot annak hol az eredménye?
Megnyitja majd a rendszert és ott lesz előtte az egész beteg életút. A TB ügyfélkapun most is ott van még a gyógyszertár neve is aki kiadta receptre a gyógyszert csak most én csak a sajátomat kérhetem ki a TB szám alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!