Munkahelyen eltörött a az ujjam, jelenleg 100%os táppénzen vagyok már 2 hete. A cégnél mindenki biztosítva van. Meddig érdemes táppénzen maradni, illetve mennyit fizethet a biztosító?
erről a munkáltatódat kérdezd vagy azt aki intézi az ilyen ügyeket. Nálunk is mindenki biztosítva van ma takarítónők is mivel vegyi gyárban dolgozunk és ott sajnos bármi előfordulhat.
Nekem egyszer a térdem sérült meg amikor a rossz helyre tett raklapba léptem és egy rossz mozdulat miatt a térdem kiugrott a helyéről. Akkor engem is elzavartak táppénzre, mondták hogy az orvosom döntse el meddig szükséges otthon maradnom a felépülésig. Szerencsére nem lett komoly bajom így a biztosító nem fizetett sokat a cégnek, a cég meg a fizetésemhez csapta hozzá amit fizetett mivel táppénzen csak alapbér jár így amit a biztosít fizetett azzal együtt volt meg a havi szokásos bérem igaz még 5 ezer forinttal többet kaptam pluszba és így meg is volt a bérem. Ezt azért csinálta a munkáltató hogy ha valaki baleset végett táppénzre kényszerül és nem nagy a baj akkor meglegyen a teljes havi bére ami szokott lenni és ők ebből kitudják termelni tehát mi megkapjuk azt ami jár. Ha komolyabb bajom lett volna akkor több járt volna nekem értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!