Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kell társadalombiztosítást...

Kell társadalombiztosítást fizetnem?

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem, de egyetemre nem vettek fel és most itthon vagyok, nem járok suliba, meg dolgozni sem. Nincs még munkaviszonyom. Amíg itthon vagyok, kell fizetnem társadalombiztosítást?
2015. szept. 20. 18:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a helyi NAV-kirendeltségen intézheted el, mielőbb menj be, mert kamatostól behajtják a tartozást, a kisembernek senki nem könyörül. A tanulói jogviszony lejárta után még 45 napig voltál biztosított, azóta fizetned kellene.
2015. szept. 20. 19:19
 2/3 anonim ***** válasza:

December 16-tól kell fizetned, ha addig nem tudsz elhelyezkedni.

"A hallgatói jogviszony után járó egészségügyi biztosítás október 31-én lejár, ezt követően 45 napig, tehát december 15-ig tart a türelmi idő."

2015. szept. 21. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Kérvényezd az önkormányzatodnál, hogy vállalják át TB fizetését. Így ők fizetik helyetted.

Ha bemész mond azt, hogy egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot szeretnél igényelni. Ennek feltétele, hogy a munkaügyi központba regisztrálva légy, és erről legyen igazolásod.

De talán igényelheted az aktív korúak ellátását is, ez pénzbeli ellátás. 22,800 ft. Ez a támogatás pedig tartalmazza a tb-t is. Tehát míg ezt kapod, van tb-d.

Nézz utána önkormányzatnál a lehetőségeidnek.

Ezeket csak azért említem, mert nem ismerhetjük az anyagi helyzeteteket és ha a szüleidnek megterhelő a havi kifizetés, ismerd a lehetőségeket.

2015. szept. 21. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!