Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nekem ABO, Rh-s vércsoportom...

Nekem ABO, Rh-s vércsoportom van. Ez a vércsoport sűrűn fordul elő? Vagy ritka?

Figyelt kérdés
2008. szept. 5. 09:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy bárkinek is el kéne ásnia magát, mivel senki nem írt rosszat... Nem értem a problémát.
2008. szept. 5. 20:59
 12/15 anonim ***** válasza:
78%
Jah, bocsi, nem láttam a választ. Tényleg hülyeséget írt a pluszos. 0 Rh- univerzális adó, Ab Rh+ pedig univerzális kapó...
2008. szept. 5. 21:05
 13/15 tomy88trance ***** válasza:
Nos én az utolsó választ azért nem értem, amúgy véletlen kerültem ide,mert nekem meg AB RH+ a vércsoportom és csak keresett vért kaphatok.. Na most akkor hogy is van ez,hogy elvileg unverzális kapó vagyok??
2011. aug. 10. 12:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Jah, bocsi, nem láttam a választ. Tényleg hülyeséget írt a pluszos. 0 Rh- univerzális adó, Ab Rh+ pedig univerzális kapó...

ilyen már csak a mesében létezik.

VÉRT CSAK CSOPORT AZONOST SZABAD ADNI!!!!!

2011. aug. 10. 12:59
 15/15 anonim válasza:
25%

tomy88trance: Talán mert egyéb faktorok is vannak, nem csak AB0 és az Rh.

Úristen! Olvassatok már! Pl. wiki a barátnőd, ennél a "szerintem" és "úgy emlékszem, mintha" válaszoknál sokkal megbízhatóbb. Ha valaki nem tudja a választ, csak úgy hirtelen véleménye támad valamiről, az ogy veszi a bátorságot, hogy leírja, tehát másokat megvezessen? Nem az lenne az oldal lényege, hogy gyakran felmerülő kérdésekre választ adjon? Ez inkább olyan mintha véleményt kellene mondani a kérdésről. De, hogy válaszoljak is: AB0 vércsoport nincs, és Rh sincs. Ezek különböző vércsoportosítási rendszerek. Vércsoportod lehet az AB0 rendszer szerint a benne lévő meghatározott két antigén jelenléte illetve hiánya szerint: A, B, AB és 0. Az Rh rendszer szerint pedig Rh+, ha van egy meghatározott anyag (antigén) a véredben, és lehet Rh-, ha nincs benne.

2012. szept. 11. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!