Aranyér kezelésére mit javasoltok kezdeti stádiumban,
milyen krém és kúp?
Figyelt kérdés
A tesómnak aranyere van és mivel esti gimibe jár ezért a TB-kártyája jelenleg nem érvényes, szóval orvoshoz most nem tud menni :(
Akik elmentek orvoshoz mit javasoltak enyhe tünetekre? nagyon enyhe fájdalom ami leginkább megérintéskor érezhető illetve a mellékhelységben, milyen krémek és kúpok kellenek?, illetve az ár is érdekelne, köszönöm!!
19 éves az öcsém, nem tudom ez mennyire jelentős adat
Körömvirágkrém is nagyszerű, meleg vizes ülőfürdő, és rostdús étrend (sok zöldség, gyümölcs, befőtt), hogy laza legyen a széklet. Az erőlködéstől jön ki, ill. a kemény széklettől. Nem kell orvoshoz menni vele.
2015. júl. 16. 21:41
4/9 A kérdező kommentje:
szóval ha rostdús ételeket enne, lehetséges hogy az aranyér visszahúzódna vagy ilyesmi? mondjuk én nem tudom elképzelni, de elég kellemetlen, úgyhogy én viszont a megelőzésre figyelek :d az ülőfürdő az milyen? mennyi ideig kell meleg vízben ülnie?
2015. júl. 16. 23:58
5/9 anonim válasza:
Amit #3 írt, az is nagyon jó és fontos!
A belinken van az a kenőcs pont az, amiről beszéltem. De az csak a tüneteket kezeli. A kiváltó okok megszüntetése is fontos!
Kiváltó okok közül, amit én ismerek: Sok ülés, erőlködés (mind a wc-n, mint fizikailag emeléskor), WC-n való hosszú trónolás, helytelen táplálkozás, kevés víz fogyasztás. Székelés előtt 10 perccel 2 dl víz is segít könnyebben kitolni a kábelt, ami tehermentesíti végbelet.
2015. júl. 18. 08:53
6/9 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket, most én vásárolok már be neki, rostos gyümölcsöket mindenképpen a főételek mellé, azt mondja hogy már egyáltalán nem fáj a mellékhelységben való dolgának elvégzése, csak még mindig érzi a csomót, (még csak 2. napja használja a reparont) gondolom 1-2 hét múlva talán az is megszűnik? Azt mondja ha megnyomja a csomót szinte egyáltalán nem is érez semmit, csak annyi hogy ott van.
2015. júl. 18. 16:49
7/9 anonim válasza:
Reparon krém,sok folyadék,rozsban gazdag étrend.
És csak súlyos aranyérrel mennek orvoshoz,ez népbetegsêg,ezzel nem futkosnak dokihoz,a lakosság 40%-nak van.
2015. júl. 18. 17:36
8/9 anonim válasza:
Nem a mellékhelységben, hanem a mellékhelyiségben. A helység települést jelent.
2015. júl. 23. 00:21
9/9 anonim válasza:
Viszonylag gyorsan segít a krém - igen.
A leírásában benne van, meddig érdemes használni, vagy megkérdezheted a gyógyszerészt. Ha ért a dolgához szívesen válaszol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!