Hosszú szervátültetések?
Sokszor hallani, hogy egy-egy összetettebb műtét (pl. szívátültetés) akár 10-15 órán át is tarthat.
Nekem olyan gyakorlati kérdésem lenne, hogy az orvosok hogyan intézik a hosszú műtétek alatt pl. a folyóügyeiket?
Enni nyilván nem esznek műtét alatt, folyadékot gondolom azért kaphatnak pl. asszisztenstől úgy, hogy ők közben nem nyúlnak semmihez se, na de a másik véglet?
Van valami katéterük vagy szimplán pelenkát viselnek addig? Nyilván nem mehet el a sebész, hogy jajj az a fránya hasmenés, meg ugye a bemosakodás sem egyszerű, de nem hinném, hogy az orvosnak könnyebben menne a koncentrálás, ha közben érzi, hogy valami lötyög a nadrágjában...
Egy műtétet nem egy ember végez. Ha dolga van, akkor kimegy, elintézi, újra bemosakodik és megy tovább minden, ennyi. Addig meg a többi csinálja a dolgát, vagy vár.
Egyszer asszisztáltam egy 6 órás műtéten, simán kimehettem közben, aztán a dolgom végeztével újra bemosakodtam és kész:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!