Nincs érvényes TB-m, (a jövő hónapban már lesz biztosításom, január óta nincs) de most valószínű begyulladt a vakbelem (de nem olyan nagyon). A háziorvos mondta, hogy kellene egy hasi ultrahang, meg lehet, hogy ki kell műteni, holnap megyek vissza hozzá, és újra megvizsgál. Ha rosszabbodik, akkor megyek ultrahangra. Nem tudott információt adni arról, hogy fizetős lenne-e e a hasi ultrahang, vagy a műtét. Hol tudom ezt megérdeklődni? Hogy működik ez a gyakorlatban? Mennyit kellene fizetnem az ultrahangért és a műtétért?
Szerintem saját magad után kellett volna fizetned a TB-t, akkor is ha nem volt munkád. Bebattyogsz, és kifizeted visszamenőleg is, pár ezer forint. Fogalmam sincs egyáltalán lehet-e teljes árat fizetni a műtétért, de biztos horribilis összeg lenne.
2015. júl. 13. 12:17
2/6 anonim válasza:
Na hát ilyen vakbélgyulladásról sem hallottam még, ami ennyire ráér... érdekes. Na mindegy, az orvos biztos tudja, csak furcsállom. :D
A háziorvosnál sem kellett fizetned gondolom, ez a többi ellátásra is igaz. A NAV majd (kamatos kamattal) behajtja rajtad a január óta esedékes hozzájárulást is, és csak akkor lesz rendezve a jogviszonyod, ha ezt mindet teljesítetted. De erről a NAV tud majd pontosabb felvilágosítást adni.
2015. júl. 13. 12:20
3/6 anonim válasza:
Ha nincs TB-d, akkor szerintem minden fizetős. Az ultrahang nem egy drága dolog. Azzal egyből mehetsz magán rendelőbe is, úgy talán gyorsabban sorra kerülsz. Szerintem olyan max. 10-15 lehet az ára. A műtét az viszont drága mulatság lehet.
2015. júl. 13. 12:20
4/6 anonim válasza:
Nem kell a rendelőben, kórházban fizetned és ellátásban részesülsz. Ha továbbra sem rendezés az lemaradást - kérhetsz részlet fizetését- akkor idővel kiszámlázásra kerül az ellátás összege. Állami kórház a hasi-kis medence ultrahang 5000ft körül mozog. Egy altatásos ambuláns műtét 180-250ezer forint körül van most. De inkább keress fel egy Tb ügyfélszolgálatot és kérd a részletfizetést az elmaradt időre.
2015. júl. 13. 12:28
5/6 anonim válasza:
Magánkórházban háromszázezer + harmincezer a vizsgálatok, az ápolás napidíja tizenötezer, a szobáé huszonötezer.
A TB-t fizesd be és a NAV-nál szólj hogy rendeznéd a tartozásod, ez 6930 Ft x 7 (48.510) lesz és késedelmi kamat lesz rajta, kb tízezer Ft. Ne felejtsd el a befizetésről tájékoztatni az OEP-et, mert elvileg ugyan a NAV lejelenti hogy már van érvényes biztosításod, de nálam azért csak nem sikerült és piros volt a lámpa.
2015. júl. 13. 12:32
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnap reggel bemegyek az OEP ügyfélszolgálatára, és elkezdem intézni. Remélem addig nem gyullad be jobban. A hibáiból tanul az ember..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!