Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Leszázalékolnának a betegségem...

Leszázalékolnának a betegségem miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, azt szeretném megtudni, hogy leszázalékolnának-e ezzel a betegséggel, és ha igen szerintetek hány %-ra? Egy egy öröklött génbetegségben szenvedem, aminek a neve Cisztás Fibrózis. Sajnos még nincs rá ellenszer. Körülbelül 1.5 éve derült ki, hogy ez a betegségem! Van már egy aktányi papírom is, elég sok vizsgálaton mentem már keresztül és még fogok is bizonyára. Nemsokára 18 éves leszek, és azért szeretném megtudni, hogy ti mit gondoltok erről? Akit érdekel esetleg itt tud róla bővebben olvasni: [link]

És köszönöm szépen a válaszokat!

2010. márc. 4. 14:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Még annyit tennék hozzá, hogy emiatt azt a szakmát is abba kellett hagynom, amit tanultam. Tehát elég nehéz elhelyezkedni, mert a tüdőmre nagyon vigyázni kell tehát poros munkák kizárva. Ezért kellett abba hagynom az asztalos szakmát!
2010. márc. 4. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Sajnos érdemlegesen nem tudok válaszolni, mert nagyon megszigorították ezt az egészet!

Én 3gerincműtét után 40%-ot kaptam, de van olyan ismerősöm, akit kétszer műtötték a szívével, és ő sem kapta meg!

Ha megpróbálod, sok szerencsét! Légy kitartó, én 1 évig küzdöttem a 40%-ért, és még nincs vége!

2010. márc. 4. 17:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Nagyon remélem, hogy sikerül megoldanod, és hogy jobban leszel! Az az igazság, hogy emiatt a betegség miatt nem is nagyon vennének fel sehová, és nagy részét nem is csinálhatom egy csomó dolog miatt ami a betegséggel kapcsolatos. Ezért szeretném leszázalékoltatni magam, de nem tudom, hogy erre a betegségre mit mondana a bizottság, és hogy hány %-ra lennék leszázalékolva. Mert azt sem tudom, hogy mennyit fizetne, az a 40 % is elég kevésnek tűnik. Remélem sikerül megoldanod a problémád!
2010. márc. 4. 21:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Még annyit kérdeznék, hogy előtte kell-e lenni munkaviszonynak?
2010. júl. 26. 12:41
 5/5 anonim ***** válasza:

én cf-es vagyok, hatvan akárhány %-ot kaptam. de ez egyénfüggő, hiszen mindenki másképpen éli meg a betegséget. nem tudom, milyen állapotban lehetsz, de ezt olyantól kéne megkérdezni, aki mondjuk egészségügyis vagy ilyesmi...

személy szerint én szinte úgy élek, mint a többi ember, de azért mégsem. tudom, mi árt nekem, mi használ, de ettől még bármit csinálhatok és -kis túlzással, de optimistán- ugyanolyan jövőm van, mint bárki másnak. tanulok, előbb utóbb dolgozni is fogok, s ezernyi cél, terv van előttem. no csak azért írtam ezt, hogy lásd, ez nem akadály a jövő előtt. nem kell magadba beszélned, hogy beteg vagy és nem csinálhatsz ezt vagy azt.

2010. okt. 31. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!