Mi az az ujjon lévő elektromos valami a kórházban, mármint mit raknak az ujjra a kórházakban?
Figyelt kérdés
Amerikai filmekben látom mindig, de persze lehet, hogy a magyar kórházakban is ez valami alapértelmezett eszköz, de mire való? Vérnyomásmérő? Vagy pulzusmérő? Csinál az valamit vagy csak mér? Tudom, hogy örüljek neki, hogy nem tudom (hogy nincs elég saját tapasztalatom kórházból), örülök is, meg bocs, hogy nem vagyok orvos vagy más egészségügyis, csak most feltűnt egy filmnél, hogy annyit látom már, hogy tényleg: mire való?2015. jún. 29. 15:15
11/14 anonim válasza:
Ahogy más is írta ez az ún pulzoxi méter. Méri az SpO2-t (szaturáció, oxigén telítettség, azaz, hogy a vérben mennyi oxigén van szállítva), illetve méri a pulzusszámot. Ezt nem csak filmekben látod hanem hazai kórházakban is, meg minden mentőautóban is van, egyből teszik fel, mert gyorsabban jutsz infóhoz mintha elkezdenéd az EKG-t felpakolni (meg az EKG önmagában nem mutatt SpO2-t). Nagyjából egy átfogó képet kapsz az ABC-ből a BC-re. Nyilván ha a C-re is igen kiváncsi vagy akkor kerül fel az EKG-is. És akkor szinte végig tudod követni a betegen az ABC-ből a BC-t. És nyilván ha BC rendben akkor az A-val sem lehet nagy gond.
13/14 anonim válasza:
A vér oxigén telítettségét
méri -
14/14 anonim válasza:
Szaturáció (más néven)
Kilencen vlhány százalék
szokott lenni -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!