Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi az az ujjon lévő elektromos...

Mi az az ujjon lévő elektromos valami a kórházban, mármint mit raknak az ujjra a kórházakban?

Figyelt kérdés
Amerikai filmekben látom mindig, de persze lehet, hogy a magyar kórházakban is ez valami alapértelmezett eszköz, de mire való? Vérnyomásmérő? Vagy pulzusmérő? Csinál az valamit vagy csak mér? Tudom, hogy örüljek neki, hogy nem tudom (hogy nincs elég saját tapasztalatom kórházból), örülök is, meg bocs, hogy nem vagyok orvos vagy más egészségügyis, csak most feltűnt egy filmnél, hogy annyit látom már, hogy tényleg: mire való?

2015. jún. 29. 15:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
pulzusmérő
2015. jún. 29. 15:26
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Végül is, logikusabb, mint nyomkodni-várni-nézni - miért is ne legyen folyton kiírva a monitorra...
2015. jún. 29. 15:31
 3/14 anonim ***** válasza:
SpO2 érzékelő ujjcsipesz
2015. jún. 29. 15:37
 4/14 anonim ***** válasza:
Komolyan. Azt hiszed hogy amit a filmekben látsz annak van köze a valóságos élethez???
2015. jún. 29. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:

pulzoksziméter.

azt nézi hogy megfelelő e a szervezeted oxigénellátása.

2015. jún. 29. 22:02
 6/14 A kérdező kommentje:

#4: Azt hiszem, hogy a legtöbb filmnek van vmi valóságalapja, ill. ezért is kérdeztem, mert ha minden filmben van ilyen a kórházi jelenetekben, akkor csak nem égből kapott és irreális ötlet... Amúgy meg nem azért van ez az oldal, hogy bármit kérdezzünk...? Szerintem de. :P

Az #5-ös meg a #3-as válasz ugyanaz...?

Viszont az biztos nem pulzusmérő... #1: tipp vagy tuti?

2015. jún. 30. 09:58
 7/14 anonim ***** válasza:
IStenem, válaszolok, erre elkezded, hogy biztos nem pulzusmérő... rajtam már volt, pulzusmérő az...
2015. jún. 30. 09:59
 8/14 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondtam, hogy biztos nem, hanem azt, hogy köszi minden választ, mert nekem fogalmam sincs, és azt, hogy ha három válaszból kettő asszem egyet mond, egy harmadik meg meg mást mond, akkor a harmadikat ártatlanul megkérdőjelezem és simán csak megkérdezem, hogy biztos-e... Ja, a másik két válaszra írtam, hogy az biztos nem pulzusmérő, és ezt is kérdésnek szántam...

peace...

2015. jún. 30. 11:48
 9/14 anonim ***** válasza:
Most idézzelek? "Viszont az biztos nem pulzusmérő"
2015. jún. 30. 11:52
 10/14 A kérdező kommentje:

Én is idézhetem magam, konkrétan az előző hozzászólásomból: "Ja, a másik két válaszra írtam, hogy az biztos nem pulzusmérő, és ezt is kérdésnek szántam..." - vagyis, azaz, egyenlő: értem én, hogy félreérthető úgy, hogy lemaradt a kérdőjel a végéről, miközben mind előtte, mind utána van kérdőjel, vagyis mivel próbáltam összegezni a válaszokat, és ennek helyességére is választ kapni, ezért írtam le - kérdőjelekkel kiegészítve! - a következtetésem, akkor a köztes lépésre nem éreztem feltétlen szükségét kirakni a kérdőjelnek, hiszen ha a következtetős kérdésemet kb. így ábrázolnám: a --> b --> c? , ahol a végső kérdőjel az egész folyamatot kérdőjelezi meg, akkor az ugyanaz, mintha így írtam volna: a? --> b? --> c? (és tudom: ehhez képest én a lehető leglogikátlanabb megoldást választottam azzal, hogy a? --> b --> c? lett belőle, de erre írtam a már idézett reakciómat korábban).

Amúgy meg attól még, hogy volt rajtad, honnan tudod, hogy mit mért...? Mert neked azt mondták? Mármint most tényleg nem kötözködésből...

És amúgy nem lehet, hogy kórháza válogatja, hogy mire használják...?

2015. júl. 1. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!