Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szerintem baj van, mit csináljak?

Szerintem baj van, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nagyon nem érzem jól magam. Ma trambulinoztam, de nyitva hagytam a cipzárját és kiestem. Nagyon bevertem a fejem, pár percig mozdulatlanul feküdtem a földön annyira rosszul lettem. De amikor jobban lettem, felálltam es mentem a dolgomra.

Egy kis ideig nem volt semmi, de most már nagyon durván szédulokn, nemreg hanytam is,aztán el is ajultam, a fejem szet akar durranni.

Anyukám táborba vitte az öcsémet, apa dolgozik... magamra lettem utalva és nagyon rosszul érzem magam.

van valami tippetek, hogy mit csinaljak, vagy mivel enyhítsem a tüneteim? köszönöm szépen

14/l

2015. jún. 24. 01:13
 1/10 anonim válasza:
Agyrázkódásod van. Feküdj le, ne mozogj, a púpra borogatás, esetleg egy fájdalomcsillapító,:ha van otthon. Holnapra kutya bajod.
2015. jún. 24. 01:25
 2/10 A kérdező kommentje:

Koszonom szépen a valaszod!

Vettem be Algopirint meg az este, sajnos nem hasznalt. Lehet hogy vsak valami erosebbre van szuksegem, vagy nem tudom.

ment a zold kez neked! :)

2015. jún. 24. 01:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem meg menj orvoshoz, ha MARADÉKTALANUL nem szűnnek meg a panaszaid reggelre. EZ nem játék.

Igazából már a hányás után ügyeletet kellett volna hívnod.

2015. jún. 24. 01:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Pedig valakit fel kell hívj, ha a szülőket nem éred el, akkor rokont, szomszédot.

Táborba vitte az öcsédet? Mikor? Éjjel?

Apukád is hogyhogy éjjel dolgozik?

Menj el a traumatológiára, agyrázkódásod van.

Előtte hívd fel a mentőket vagy a háziorvosi ügyeletet, hogy sürgős-e, hogy még éjjel lásson orvos. Ki is jön a háziorvosi ügyelet, de koponya-CT-t kellene Neked csinálni valószínűleg, azt meg csak kórházban lehet.

2015. jún. 24. 02:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Így van, ha még ébren vagy, most azonnal hívd fel a mentőket, és kérdezd meg tőlük, mit tanácsolnak.

Lehet, csak egy enyhe agyrázkódás, és pár nap alatt sok pihenéssel meg folyadékfogyasztással helyrejössz, de lehet akár vérömleny is az agyadban, ami nagyon súlyos következményekkel járhat. Minél előbb vizsgál meg szakember, annál jobb!!

A mentők telefonszáma 104.

2015. jún. 24. 02:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is megnyugtatobb lenne orvossal megvizsgaltatni magad, hiszen a fej beutese egyaltalan nem egyszeru dolog.

Szervezetunk belulrol ugyan ugy viselkedik mint kivulrol, csak nem latjuk ... de! ... mindenki tudja, hogy ha beutjuk valamelyik testreszunket, akkor az bedagad. Az agyunkkal is ez a helyzet. Amikor megutjuk a fejunket, az agy nekicsapodik a koponya belso falahoz es ugyan ugy bedagad mint a kulso seruleseink. Igen am, de amig a felszini serulesek tagulhatnak akarmerre, a fejben ezzel szemben nincs korlatlanul hely, ezert az agy meduzzadasa egyaltalan nem vicces dolog. A keletkezo nyomas miatt megvaltozhat a keringes, ami megint csak nem egyszeru tortenet, arrol nem is beszelve, hogy az ilyen trauma be is gyulladhat. Persze nem kell egybol papot hivni, remeljuk konnyu lefolyasu lesz az agyrazkodasod, de mindenkepp megnyugtato lenne, ha orvosnak is megmutatnad magad.

2015. jún. 24. 05:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Én azért látatlanban nem fognám rá, hogy agyrázkódás, lehet súlyosabb is. Mindenképpen menj el a traumatológiára (vagy SBO-ra/sürgősségi betegellátó osztály), de ha nagyon rosszul vagy és senki nincs otthon, akkor inkább a mentőket hívd! Még ha csak agyrázkódás is, legalább tudnak adni neked fájdalomcsillapítót és hányáscsökkentőt. Ha meg véletlen komolyabb, akkor mindenképpen kell szakember!
2015. jún. 24. 11:11
 8/10 A kérdező kommentje:

Ugy ertettem, hogy anya is a taborban van az ocsemmel. Apa pedig minden nyaron ejjel dolgozik.

koszonom a valaszokat, felhivtam a mentoket, mert mar egyre rosszabbil voltam... bevittek a korhazba.most is ott vagyok de mar nem egyedul, szerencsere!

Koszi meg egyszer mindenkinek! :)

2015. jún. 24. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Oké, örülünk nagyon, hogy jó kezekbe kerültél, és hogy nem vagy már egyedül. Gyors jobbulást neked, és legközelebb óvatosan a trambulinnal!:)
2015. jún. 24. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon ügyes vagy, hogy egyedül megcsináltad mindezt.

Mit mondtak, amikor felhívtad a mentőket?

A szüleid is tudják már?

Mi derült ki, és mennyi ideig tartanak bent?

2015. jún. 24. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!