Mennyire fáj a béltükrözés?
Sajnos nem tudják másképp kimutatni a béldaganatokat, sem a jóindulatút, sem a rosszindulatút, de még a bélhurutokat és a bélgyulladásokat sem.
Ma már ez rutinvizsgálat, minden véres székletnél elvégzik. Alapos érzéstelenítéssel történik, és hidd el, hogy jobb, mint egy légcsőtükrözés, ahol attól féltem, hogy hol fogom venni a levegőt, ha a légcsövem tele lesz azzal a vastag tükrözőcsővel. És végül kaptam levegőt, hála a tündéri főorvosasszonynak, aki úgy megtudott nyugtatni a pánikomból a beavatkozás előtt, hogy az életemet is rábíztam volna.
Én átmentem az összes tükrözésen: légcső, vastagbél, végbél, gyomor
Amikor meg már "csak" az alfelem volt hátra (vastagbél, végbél), akkor már szabályosan örültem, mert ott nem kellett rettegnem attól, hogy hol kapok majd közben levegőt, azt tudtam, hogy érzéstelenítik, és ennyi. Viszont közben adódott egy olyan lehetőség, hogy a vastagbéltükrözést altatásban csinálják meg, magánrendelésen, így végül azt választottam. Az sem volt szörnyű, kb 30 percet aludtam, és utána sem voltak később panaszok. Előtte a béltisztítás volt a rosszabb, hidd el, pedig azt tartottam abban a helyzetben a legkevesebbnek, de az egészhez képest még az volt a legrosszabb, mert egész nap a wc-n ültem, és kellemetlen volt a sokórás f@sás.
Szóval ennyi, és nyugi! Jobb megnyugodni! Jó egészséget, minden jót Neked, és ne félj!
24/L
Nem mondom, hogy ne félj, de annyira azért ne parázz! A fájdalom amit érzel szinte nulla.
Nem tudok mást mondani csupán, hogy baromira kellemetlen. Maga az érzés is kellemetlen, és persze a helyzet. Az ember kicsit megalázónak érzi, és kiszolgáltatott.
De ha már ott vagy, akkor olyan minden mindegy alapon hagy csinálják. (előtte jobban fogsz izgulni)
Én azért azt javaslom, hogy ha még csak pár napja állnak fenn ezek a tünetek, ne siess rögtön tükrözésre.
Lehet, hogy csak az epédnek tett be valami, és attól van. A véres széklet is lehet nagyon sok mindentől.
Persze ha napok múlva még mindig tart, vagy újra jelentkezik feltétlen menj el. Így megnyugszol Te is, és anyukád is, hogy semmi baj nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!