Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyi hálapénzt nem fogadtak...

Mennyi hálapénzt nem fogadtak el eddig Tőletek?

Figyelt kérdés

Gondolok bármilyen beavatkozásra. Mert ügye adtatok volna,de NEM fogadták el. Esetleg csomag ára...

Tényleg csak érdeklődni akarok.

2015. máj. 25. 17:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem jellemző rám, hogy nagyon adakoznék, de akármennyire töröm a fejem, nem emlékszem rá, hogy ne fogadták volna el.

Sok helyen el is várják.

2015. máj. 25. 18:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Velem többször is előfordult már. Tényleg vannak pofátlan orvosok, de nem mindenki olyan. Van aki imádja a szakmáját, és az embereket, és többször tapasztaltam hogy ugyanúgy jár el azzal szemben aki semmit nem ad,mint azzal szemben aki fizet. Volt hogy "ingyenes"-ként jobb ellátást kaptam mint a mellettem fekvő beteg a sztárorvosnál 6 számjegyű összegért. Húzta is a száját. A véleményem erről az hogy aki ingyen nem jár el legjobb tudása szerint lelkiismeretesen, az pénzért sem fog. Ezért én sosem említem a pénzt próbálok ráérezni hogy mennyire lelkiismeretes. Ha az azt viszont meg szoktam hálálni, és ilyenkor tényleg érzem a hálát, és rosszul esik hogy nem fizetik meg őket, pedig tényleg mennyit segítenek embereken, és milyen komoly a felelősségük.

Volt egy nagyon-nagyon súlyos autóbalesetem. Az akkor már majd 30 éve praktizáló orvos mondta hogy ennyire súlyos sérültet még nem sikerült neki soha megmentenie. A lehető legesélytelenebb helyzetbe voltam, az ápolók mondták hogy 10-ből 8-an hozzám sem értek volna pont ezért. 3x utasította el tőlem a hálapénzt. A negyedik alkalommal már könyörögtem neki akkor elfogadta de rosszul esett neki. Büszke volt rám a munkájára.

A másik ilyen esetem a fogorvosommal van. Miután súlyos pénzeket hagytam már magánrendelőkbe, egyszer egy sürgősebb esetnél az SZTK-s orvosomnál kötöttem ki. Aki pikk-pakk rávilágított hogy miért mit csesztek el melyik fogamon. Már ahogyan hozzámért is más volt. Hihetetlenül magabiztos, nézed ahogy dolgozik és látszik hogy pontosan tudja mit csinál. Azóta hozzá járok. Mindig akarok neki pénzt adni, de sosem fogadja el, próbálkoztam ajándékokkal is de valahogy mindig melléfogok. Kicsit már erőszakosnak is érzem magam, láthatólag bosszantja a próbálkozásom.

A kislányom is kórházba került egyszer kiszáradás gyanúval, egy tündéri doktornőhöz. Bár nem volt valami súlyos eset "nem indokolt" hálapénzt, de szerettem volna adni. Azért szerettem volna neki adni mert fiatal volt és nem akartam hogy külföldre menjem mikor a magyar gyerekeknek szükségük van rá, de nem fogadta el. Azt mondta van egy doboz a kórház javára amit neki adnék dobjam oda. Oda annyira nem akartam dobni, végülis a felét bedobtam oda, mert mindenki mással is és a környezettel is elégedett voltam.

Mivel hálámat máshogyan nem tudom kifejezni ezért a mai napig mindhármukért imádkozom, de főként az elsőért érte sokszor. Pedig nem vagyok valami hitbuzgó, de róluk azért nehéz megfeledkezni.

Érdekes dolog ez a hálapénz nem szabad hogy az orvosok ellen hangoljon mert ők tényleg nagy dolgokat csinálnak,ugyanakkor ha pofátlansággal találkozol azt ne tűrd annak nincs helye emberek között.

2016. máj. 30. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!