Erdélyben élek, itt az asszisztensek végeznek papírmunkát s betegellátást is (gyógyszerezés, injekcióadás stb); viszont itt úgy van a rendszer, hogy a takarítónő mosdatja a beteget.
Aki meghallotta, hogy ápolóira akarok menni, szinte mindenki le akart beszélni róla, mert hogy az "nővér" s nem áll jól egy férfinak. Ráadásul akkor már inkább menjek orvosira (nem érzem úgy hogy minőségi eredményekkel el tudjam végezni azt a 6 év kőkemény orvosit; ha el is végzem, max. egy gyengébb orvos leszek... viszont én a gyenge dolgokat nem szeretem). Ráadásul a tervem az, hogy később mentőn (vagy sürgősségin) szeretnék elhelyezkedni.
Ha gáznak érzed akkor az, ha nem érzed annak akkor nem az. Én is eü-s vagyok, rengeteg férfi kollégám van. Soha senkinek nem jutott eszébe, hogy gáz lenne.
Egyébként miért számít, hogy hány éves a képzés? Itt is 4 év, csak az okj-s 3 év.
2015. máj. 2. 16:05
3/14 anonim válasza:
Gáz, mert alulfizetett szakma :(
Ez a gáz.
2015. máj. 2. 16:07
4/14 A kérdező kommentje:
Elsősorban nem a fizetésért akarom ezt (már megvan a kiegészítő "munkám"). Egyszerűen szeretek emberekkel dolgozni, embereken segíteni és vonz az egészségügy (úgy az anatómia, mint az életműködés és a gyógyítás).
2015. máj. 2. 16:11
5/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem gáz, a sürgősségi ellátásban különösen nem.
2015. máj. 2. 16:14
6/14 anonim válasza:
Ez esetben (szvsz) nem gáz, sőt az emberek többségének szintjén ezzel a hozzáállásoddal/nézeteddel túlteszel, így 19 évesen.
2015. máj. 2. 16:19
7/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem, sőt a sürgősségin még jól is jön. Nálunk pl. ott van a detox is, a sok részeghez kell is a férfierő.
2015. máj. 2. 20:05
8/14 anonim válasza:
nem. a pszichiátrián és az SBO-n imádni fognak.
2015. máj. 4. 22:18
9/14 anonim válasza:
Az a gáz, ha valaki ezért megszól. A szakma hivatalos megnevezése pedig ápoló, nem nővér. Én is ennek tanulok és nem egy férfi osztálytársam van. Senki nem csúfolta még őket, kérdeztem. Sőt, sok beteg nég jobban is szereti őket. Főleg az öreglányok értékelik a jóképű, fiatal ápolókat.
2015. máj. 8. 17:23
10/14 anonim válasza:
Amúgy nemcsak Erdélyben 4 éves az ápoló képzés. Nálunk is van: diplomás ápoló. Az okj a 3 év. És nem asszisztens egyiknek sem a megnevezése. Itt az ápolási asszisztens max 1 éves képzés és 8 osztályra épül. A másik kettő pedig érettségire. Egészségügyi asszisztens az megint csak más, az emelt szintű, 2 éves.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!