Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért, és kit vitethetnek el...

Miért, és kit vitethetnek el zártosztályra akaratán kívül?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 22:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
"Jó neked" hogy hazaengedtek engem fél éven át tartottak zárton.Amúgy tökre megértelek sajnálom hogy ilyeneken mentél át!/utolsó válaszadónak/
2010. febr. 21. 17:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Köszi, súlyos depresszió, gyógyszer-és alkoholfüggőség váltakozó intenzitással több évig. Mégsem voltam soha zárton. Nyílt pszichiátriai osztályon voltam egyszer egy hónapig, egyszer 10 napig, és az említett többszöri toxikológiai osztályon töltött éjszaka. Egyik helyen sem tartottak benn erőszakkal.
2010. febr. 21. 20:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Aki azzal jön odabent, hogy kárt tesz magában, azt bezárhatják, de ez sem garantált. Édesanyámat, aki leggyakrabban cselekvésképtelen és önveszélyes másnap kiengedik, bárhova is kerül, mivel papírunk nincsen az állapotáról és megtéveszti az orvosokat a viselkedése, mi szerint "ő tökéletesen rendben van és haza akar menni, nincsen neki semmi baja". Ez így megy 30 éve. Régen még nagyobb eséllyel bent tartották őket, ma már örülnek, ha elhúz az illető. Szinte belekapaszkodnak a normálisabb szavaiba és azonnal elengedik.
2010. febr. 21. 21:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Te is írod, hogy önveszélyes állapotban voltál. Nyilván az orvos nem jókedvéből tarott ott, hanem így ítélte jónak. Egyébként ez teljesen törvényes. Azóta remélem, jobban vagy.

2010. febr. 21. 21:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!