Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért, és kit vitethetnek el...

Miért, és kit vitethetnek el zártosztályra akaratán kívül?

Figyelt kérdés
2010. febr. 20. 22:30
1 2
 1/14 anonim válasza:
5%
téged
2010. febr. 20. 22:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Aki veszélyes magára vagy másokra.
2010. febr. 20. 22:53
 3/14 anonim ***** válasza:
98%
Utolsónak: Sajnos tévedés, az önveszélyeseket már nem viszik el és nem zárják be csak úgy. Oda is beutaló és beleegyezés kell. Tudom, sajnos több ilyen ismerősöm is van.
2010. febr. 20. 22:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha kezelhetetlen, önveszélyes olyan gyógyszerek amik házilag használhatók nem hatnak. Ilyen esetben nem lehet az akaratát figyelembe venni a saját és mások érdekében se.
2010. febr. 20. 22:56
 5/14 anonim ***** válasza:
54%

"Oda is beutaló és beleegyezés kell."

Beutaló nyilván kell a háziorvostól legalább de ha a beleegyezése kellene akkor senkit nem lehetne bevitetni.

2010. febr. 20. 23:00
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Akit a bíróság cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyeznek, annak a nevében a gondnoka (ez általában valamelyik hozzátartozója) dönt az ilyen dolgokról is.

A jog szerint ugyan cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezés nélkül is képtelen az, aki olyan állapotban van, hogy az ügyei vitelére teljes mértékben képtelen, de a gyakorlatban papír nélkül nem fognak foglalkozni vele, amíg le nem lő valakit.

2010. febr. 20. 23:01
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem begyógyszerezve vittek be, nem tudtam magamról, csak ott tértem magamhoz, és még ott is azt mondtam, hogy megölöm magam, így nem engedtek ki 1 hétig.
2010. febr. 20. 23:46
 8/14 A kérdező kommentje:
Mert én is voltam önveszélyes,és az akaratom ellenére "börtönöztek be".Ezek szerint akkor az törvénytelen volt??
2010. febr. 21. 11:11
 9/14 A kérdező kommentje:
És beutalót se kaptam a háziorvostól!
2010. febr. 21. 11:13
 10/14 anonim ***** válasza:
Áh, én négyszer voltam toxikológián gyógyszertúladagolás miatt,másnap reggel saját felelősségre szépen hazaengedtek..
2010. febr. 21. 16:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!