Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Taj kártya igénylés küföldinek...

Taj kártya igénylés küföldinek hogyan?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdtem tanulmányaimat főiskolán, és szeretnék mellette dolgozni, de mivel nem rendelkezek taj kártyával az iskolaszövetkezetek elküldenek. Csak rendes munkáltato intézi el, de nekem az igy nincs.

Valahogy biztos lehetne igényelni, nem értem miért ne. Sajnos havonta egyszer járok csak haza (külföldre) és otthon sem kapok mindig munkát (sőt szinte soha), itt meg látom csoporttársaim hogy mindig mennek.

Hogy lehetnék jogosult a TAJ kártyára? voltam ott ahol csinalják, de végig sem mondtam mit akarok, egyből szavamba vágtak hogy nem vagyok jogosult rá..

aki tudna segiteni azt megköszönném!!

2010. febr. 15. 15:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, de most énis ebben a cipőben járok, hogyan sikerült elintézni?
2015. júl. 1. 15:32
 12/13 anonim válasza:
Nekem azt mondták, hogy a munkáltatómnak kell elrendeznie mindet ezzel kapcsolatban. Vannak külföldiek pl kamionsofőrök már régóta és nincs állampolgárságuk mégis van taj kártyájuk. Szóval ha nekik el tudták intézni akk nem tudom másoknál mit vacakolnak. Ez csak kifogás, h nem dolgozhatsz. Diákként tőlem nem kérték a taj kártyát a diákmunkáknál sehol sem. Pedig dolgoztam bútorgyárban, raktárban, eladóként, pultosként. A diákszövetkezet mindent elintézett. Az adókártyámhoz is minden megvolt. Meg sűrűn előfordul, h nem akarnak adni taj kártyát. Mivel nem tudja mit kell tennie ilyenkor. Mm annak aki átveszi a kérvényeket. Egyetemen is idióták vannak a tanulmányi osztályokon, semmit sem tudtak még segíteni, mindent nekem kellett elmagyaráznom nekik, h megértsék és akkor sem értették. Úgy kellett dékáni nyomtatványokkal visszamennem, h ezt pedig nektek kell b... meg! Ha fentebbről basztatod őket megcsinálják és néha csak teszik a hülyét, mert magasról leszarnak, h csak egy kicsit is segítsenek neked, pedig nem tudsz máshova fordulni, csak oda ahol lehet kapni és igényelni a dolgokat, mégis más helyekre küldenek akiknek nincs is felhatalmazásuk az ilyen ügyekben. Néha totál kiakaszt ez az ország. Le is léptem nyugatabbra innen a p..ba.
2015. dec. 6. 16:30
 13/13 anonim válasza:
Elég nehéz el intézni... Én település szintü lakcímkártyát akartam igényelni, azt mondták jogilag kaphatok de a számítógép még nem tudja ki adni tovabbítják ezt a hibát és a jövöben remélhetöleg orvosolják (külföldi lakcímröl akartam település szintüre váltani, azért nem sikerült a gépnek). Azt mondták hogy keressek egy ismeröst,rokont bárkit aki magyarországon lakcímmel rendelkezik és kérjem meg hogy legalább egy napra engedje meg hogy be jelentsem magam a címére (persze ha nem engedi hogy állandóra ott maradj bejelentve ), amint meg van az állandó lakcím már le tudják cserélni település szintüre, amivel pedig már igényelhetsz TAJ-t. A lakcímkartyán csak a település fog szerepelni, pl ''Budapest lakcím nélkül''.Nem tudom melyik országból származol, ha Romániából, akkor az igénylölap mellé kell egy E104 es nyomtatvány amit a Romániában kérhetsz és igazolja hogy ott nincs biztosításod, az iskolától egy tanulói jogviszonyt igazoló papír,lakcímkártya,személyi. Ha valaki hasonló cipöben jár azt mondom elöször próbálja meg az okmányirodában a Külföldi címes lakcímkártyát település színtü címre cserélni (nem biztos hogy sikerülni fog mivel ez még csak jogilag lehetséges mint azt írtam feljebb, de ha orvosolják ezt a problémát sikerülni fog, egy próbát meg ér amennyiben senki nem akar adni állandó címet legalább egy napra). Ha esetleg van még valami kérdés és tudok válaszolni írjatok
2016. aug. 23. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!