Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen emlékeitek vannak...

Gergo76467743 kérdése:

Milyen emlékeitek vannak szájsebészeti bölcsifog-cupp-out-ról?

Figyelt kérdés

#bölcsességfog #bölcsifog #cupp out #wisdom teeth coming out
2015. márc. 9. 22:48
1 2
 11/11 anonim válasza:

Látom már régebbi kérdés, de gondoltam leírom a tapasztalataimat. Sajna én nem jártam túl jól..:( Nekem eddig két fogamat húzták ki, a bal és jobb alsó 8-ast. Az elsőt kb 5 éve, a másikat pár napja, attól még azóta szenvedek...

Az elsőre kihúzott fogam elég problémás volt, kb majdnem vízszintesen volt nekiékelődve a 7-es fogam gyökerének, így értelemszerűen kibújni sem tudott, és szinte teljesen csont fedte. Itt műtét előtt kaptam lidocain injekciót, meg valami nyugtató injekciót is a seggembe. A műtét annyiban volt roppantul kellemetlen, hogy habár magát a fogam környékén történő trancsírt és csontfarigcsálást szerencsére nem éreztem, de olyan szadista módon feszegették az állkapcsomat alulról, hogy azt hittem megőrülök. Pozitívum benne, hogy a tortúra mindössze 20-30 percig tartott. Viszont a képem bedagadt, véraláfutásos lett egy részen és az állkapcsom keservesen fájt utána vagy másfél hónapig (mert annyira megb*szkodták ott az idegtörzset hátul, vagy mi), hogy napi szinten zabáltam a donalgint...

A 2. fogamról azt gondoltam, ehhez képest nem bonyolult eset, de tévedtem. Kaptam reggeli időpontot a szájsebészeten, de mint kiderült, ló**szt sem ért, mivel volt előttem vagy 10 ember... Úgy másfél óra múlva behívtak, hogy beadják az érzéstelenítő injekciót. Ok. Kb. 1 óra múlva láttak neki a műtétnek. Mivel már a kezdés előtt föltűnt, hogy a fogínyem nem egészen érzéketlen pont ott a hátsó részen, ahol a fogam van, szóltam az orvosnak, hogy adjon még egy löketet, biztos ami biztos. Elkezdték... Nem hatott teljesen az érzéstelenítő, éreztem, ahogy trancsírozzák a fogamat, ráadásul eléggé bénáztak is, mintha a tapasztaltabb orvos (aki a nyálszívót tartó segéd volt) menet közben okította volna a kezelőorvosomat :D Közben mikor épp kimásztak a számból, szóltam, hogy csináljanak már valamit, mert k**vára fáj. Adtak még egy injekciót (most nem tudom sz*rul adták e be, rossz helyre, vagy más oka volt e, hogy nem hatott 100%-ban), utána is éreztem a trancsírt, a vágást, a feszegetést, majd végül sikerült kicibálni a fogat. Utána a varrás volt a következő felvonás, ott már elröhögtem magam, hogy képtelen volt az orvos eltalálni azokat a részeket azzal a kampószerű tűvel, amit a segédje mondott neki :D Végül a másik átvette és összevarrt. Fos volt az egész, ráadásul kínoztak vagy másfél órán át. Első alkalommal gyakorlottabb orvos szedte ki a fogam, ezért is tarthatott sokkal rövidebb ideig, bonyolultsága ellenére.

Érdekes, hogy az első napon faszán hatott a donalgin, viszont ma van 4. nap és bevettem a nap folyamán 2 donalgint, 1 flektort és még mindig sajog az állkapcsom...:( Maga a seb viszont jó állapotban van, az nem fáj és az arcom sem annyira asszimetrikus. Nagyon remélem, nem lesz ebből másfél-2 hónapig elnyúló szenvedés megint...

És még a felső fogak hátravannak...:(

2015. nov. 22. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!