Csípőprotézis beültetése 94 évesen?
Fölösleges szenvedés volt :(
Már a műtétet sem akartuk igazán, épp ettől tartva, de rábeszélték a nagyit. A műtétből már nem állt fel. :( 92 éves volt.
1. vagyok.
Lehet rosszul fogalmaztam, a műtétet túl élte, de lábra állni már nem tudott, a kórházból már nem is vihettük haza.
Nekem a dédim volt így és a nagyim is.
Mind a kettőnek meg kellett ezt a műtétet csinálni.
Sajnos egyikük sem élte túl. Mind a kettő altatásban történt és meg is halt mind a kettő a műtét közben.
Jó állapotban voltak, jó egészséggel, de sajnos a műtétre már nem volt "maradék" energiájuk.
Ennyi idősen már csak és kizárólag életmentő műtétnek szabdna kitenni az embert.
Mellesleg rossz a temkor
Nekem a 81 éves nagymamámmal volt ez. A doki azt mondta, hogy megpróbálhatjuk, hogy nem kérünk protézist, de biztos, hogy nem fog felállni és 3-4 hónap múlva újra kell majd műteni. Ő egyből a csípőprotézist ajánlotta. Így is lett, és 3 hónap után már járt is.
Nem bántuk, viszont felesleges műtéteket mi sem akarnánk. Egyszer eltört a kulcscsontja, de elb*szták a műtétet és a mai napig nagyon fáj neki, nem is nagyon tudja használni azt a karját, meg fájdalomcsillapítót szed rá. (3-4 éve már) Na hát apáék nem akarnák, hogy ezért újraműtsék.
Nagymamámat a combnyaktörésnél azonnal műtötték, ott kellett dönteni helyben...műtét így is úgy is lett volna, és azt választottuk amit az orvos javasolt.
Ha nem kérjük a csípőprotézist, és nem tud lábra állni, akkor apáék nem fektették volna fel újra. Azért egy 80 évesnél a műtét nem gyerekjáték.. egy 94 évesnél pláne nem.
Szóval ezek alapján azt mondom, hogy miután már megvolt a szükséges műtét, ezért nem..felesleges kínlódás lenne. Az sem biztos, hogy megúszná a műtétet sajnos..
Nagyim 81 volt, szintén Syncumar-os. A műtét alatt és utána is több trombózist kapott a fokozott ellenőrzés ellenére. Bár a műtét "sikerült", ő se jött ki többet a kórházból, nem állt lábra, pár hónap alatt elment.
Nála is úgy volt egyébként, hogy esett egyet és ezért mentünk neki a műtétnek, mert fájdalmai voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!