Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ti mit gondoltok a szociális...

Ti mit gondoltok a szociális gondozókról?

Figyelt kérdés
Csodáljátok őket, vagy inkább szánakoztok, hogy nekik csak ez az "aljamunka" jutott (mert egy gondozó ugye pelenkázik, etet, fürdet, és főleg időseket).

2015. febr. 12. 20:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem aljamunka, sőt... épp a teteje az egésznek. A pedagógusoknál és náluk nincs jobb ember szerintem.
2015. febr. 12. 20:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi, de én is szociális gondozó vagyok, és ez nem szánalomra méltó, alja munka, maximum Magyarországon.

Igen, nehéz, néha még esetleg baromi undorító is, de ha hiszed, ha nem, igenis meg lehet szokni, hogy pelenkázol, fürdetsz, és idős emberek fenekét mosod.

Van benne szépség is bőven, amikor pl látod egy-egy idős szemében, hogy mekkora segítség az, hogy te vagy neki.

Tudod, hogy mi a szánalomra méltó? Az, hogy ezért a munkáért kapsz 90-100 ezret, nettóban, műszakban, és 0 megbecsülést. Ez valóban szánalomra méltó, nem maga a munka.

2015. febr. 15. 20:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

2: én is az leszek- remélhetőleg, mert most még csak tanonc vagyok.:) Mindenesetre lenne pár kérdésem hozzád, mint már képzett gondozóhoz, írhatnénk egy privátot?

És amúgy igen, itt Magyarországon az embernek olyan érzése van, hogy lenézik, ha ilyen szakon dolgozik, amiket én hallok hogy " á ehhez is csak 8 általános kell" meg "ezek is csak azért a szart mossák mert nem tanultak", vagy népszerű még a "minek mentél szakmunkásképzőbe, mehettél volna inkébb gimibe meg egyetemre, és rendes munkád lenne, nem öregeket pesztrálnál"...

És abban is egyetértek, hogy mérhetetlen hálásak tudnak lenni a betegek, csak az a baj, hogy sok "kollégámon" azt látom, mintha tényleg csak azért csinálná, mert más nem jutott, vagy épp azért, mert ösztöndíjat kapunk érte (16 évesek vagyunk, szaksuliba járunk)...

2015. febr. 18. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!