Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit csinálnak ezen a vizsgálaton?

Mit csinálnak ezen a vizsgálaton?

Figyelt kérdés
Szívzörejjel elküldtem a helyi kórházba (Hatvan) és voltam gyermek kardiológián (14f) és EKG-n minden rendben volt. De valamicske zörejt lehet hallani. Azt mondták nem kötelező de nyugodjunk meg és el lehet menni Pestre a Bethesda korházba. Hát inkább elmegyünk és kaptunk csütörtökre időpontot. Echo szívultrahang és elvileg valamilyen terhelés teszt lesz. Mire is számítsak hogy fog lezajlani ez az egész? Köszönöm.
2015. febr. 12. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:
A szív ultrahang abból áll, hogy derékig levetkőzve le kell feküdni egy ágyra, és benedvesítik a mellkasodat egy zselével. Ezután egy kis kézi ultrahangkészüléket tesznek a mellkasodra és ott húzogatja az orvos egy, vagy két percig. Közben nézi a monitoron a szívedet. Semmi nem fájdalmas, úgyhogy ne izgulj. A terhelés pedig abból áll, hogy van egy szobakerékpár és rádtesznek mérőkészüléket, ami majd méri a vérnyomásod és nézik közben a szíved hogy dolgozik. A kerékpárt kell tekerni, mintha kerékpároznál. Pár perces vizsgálat egyébként.
2015. febr. 12. 16:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Ááh nem izgulok én , csak tudni akartam mi is ez.
2015. febr. 12. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!