Mit csinálnak ezen a vizsgálaton?
Figyelt kérdés
Szívzörejjel elküldtem a helyi kórházba (Hatvan) és voltam gyermek kardiológián (14f) és EKG-n minden rendben volt. De valamicske zörejt lehet hallani. Azt mondták nem kötelező de nyugodjunk meg és el lehet menni Pestre a Bethesda korházba. Hát inkább elmegyünk és kaptunk csütörtökre időpontot. Echo szívultrahang és elvileg valamilyen terhelés teszt lesz. Mire is számítsak hogy fog lezajlani ez az egész? Köszönöm.2015. febr. 12. 16:47
1/2 anonim válasza:
A szív ultrahang abból áll, hogy derékig levetkőzve le kell feküdni egy ágyra, és benedvesítik a mellkasodat egy zselével. Ezután egy kis kézi ultrahangkészüléket tesznek a mellkasodra és ott húzogatja az orvos egy, vagy két percig. Közben nézi a monitoron a szívedet. Semmi nem fájdalmas, úgyhogy ne izgulj. A terhelés pedig abból áll, hogy van egy szobakerékpár és rádtesznek mérőkészüléket, ami majd méri a vérnyomásod és nézik közben a szíved hogy dolgozik. A kerékpárt kell tekerni, mintha kerékpároznál. Pár perces vizsgálat egyébként.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Ááh nem izgulok én , csak tudni akartam mi is ez.
2015. febr. 12. 17:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!