Háziorvos-keresés?
18 évesen kiköltöztem Dániába, így rám nem várt a háziorvos-keresgélés fáradalma. Odakint roppant egyszerűen működik, bejelentett lakcímváltás esetén egyből hozzá is rendelnek egy orvoshoz, sőt, választani is lehet a környéken dolgozókból.
Viszont most hazaköltöztem, kiváltottam a magyar TB-t (állást kaptam egy cégnél), és most háziorvos kellene.
Hogy megy itthon ennek a folyamata? Ügyfélkapum nincs, így online nem tudom intézni.
Ha lenne ügyfélkapud, akkor sem tudnád online intézni.
Bármelyik orvost választhatod háziorvosodnak, de csak az köteles fogadni, akihez a lakóhelyed szerint tartozol.
Be kell menned az orvoshoz a TAJ kártyáddal és megmondani neki, hogy őt szeretnéd háziorvosodnak.
Értem.
És akármilyen háziorvosnak feltüntetett orvoshoz megyek be, legyen az bármilyen Bt, stb., azt a TB fedezi?
Találtam a közelemben egy háziorvost, aki tényleg csak egy köpésre van a lakhelyemtől, a Váci utca 40 szám alatt, de a hely, és az orvos is egy Bt alá van bejegyezve...
Igen, lényegtelen a vállalkozási formája.
Lehet egyéni vállalkozó, Bt, teljesen mindegy.
Hát nem volt ingyen. Az OEP baxta visszaállítani a TAJ-számom (mert ugye habár van biztosításom itthon, biztos majd a lejárt külföldit akarom használni...), ezt a doki a vizit után kedvesen közölte is (habár jeleztem neki, hogy nem biztos hogy aktív a kártyám).
Tehát 18.000Ft-al lettem ma kevesebb, és egy köcsög OEP-es még ráadásképp a vérnyomásom is felnyomta az egekbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!