Te mennél nőgyógyászati rákszűrésre a védőnődhöz?
A védőnőnk ma küldött egy köremailt, hogy mostantól őbis jogosult tákszűrést végezni, előzetes időpont egyeztetés alapján lehet menni hozzá.
Te mennél? Nekem egyrészt kényelmes lenne, mert csak át kellene sétálni hozzá, kb negyed óra múlva itthon is lehetnék, és ő még azveredménnyel is felhívna, mindezt ingyen.
Ugyanakkor ez ciki is lenne, mert hát ő a gyerekem védőnőnője, vele napi szinten találkozok az utcán,gyakran beszlgetünk, mgiscsak fura, hogy a valagamat nézi, nem? Majdnem olyannak érezném, mintha egy szomszédnak " tárulkoznék" ki.
valahogy fura lenne utána kellemesen beszélgetni vele, meg a szemébe nézni.
Vele szemben egy orvos tök idegen, és bár az is kellemetlen, hogy egy vadidegen férfi turkál bennem, de ő arra szakosodott, hogy nap mint nap nők nemesebb részeit vizsgálja, gyógyítsa. Napi több tízet- húszat- harmincat is lát, így valahogy az tök más.
Neked mi a véleményed?
Off: 3-as ez nagyon jó :) Én nem tudom mit is reagáltam volna.
On: Nem mennék, de személyes okokból. 6 év alatt 6 védőnőm volt. Az egyik a régi szomszédunk (gondolom érthető miért kilőve), a második és a harmadik csak rövid ideig volt, a negyedik és az ötödik: szinte baráti viszony volt köztünk (munkahelyi, személyes problémáinkat is megbeszéltük, ha találkoztunk, stb.), a jelenlegi pedig egyszerűen csak nem szimpatikus. Ezeket tetézi, hogy közvetett munkatársaim, önkormányzatnál könyvelek, így sokszor találkozok velük.
Nehéz így elképzelni, hogy ha nem ez lenne a helyzet, akkor mit tennék.
Szia. Nőgyógyász mellett dolgozom. Múltkor kisebb gondom volt. Megkérdeztem tőle, hogy mitől lehet, de a főnököm ne turkáljon bennem... pedig szakmailag nagyra tartom és még emberséges is, szóval egyrészt sajnálom másrészt meg borsózna tőle a hátam, pedig idegen nőgyógyásznál soha nincs gondom, általában nem is értem miért félnek a nők jó része előttük. Azért vannak, hogy ezt csinálják és kész. Ha ellenérzést vált ki benned, hogy védőnőhöz menj ne tedd.
Szakmai része: szintén azt mondom, hogy ne menj. Egyszerűen nem értenek hozzá. Jó ha egyszer megmutatta nekik valaki, hogy pontosan honnan kell levenni és egyáltalán mit kell csinálni. Ha védőnőhöz mennék előtte alaposan kikérdezném, hogy mit tanítottak neki ez ügyben. Túl friss (tavaly nyári) a jogszabály és még sokan azt se tudják mi a feladatuk pontosan nemhogy meg is tudják csinálni.. persze tisztelet a kivételnek.
Ha rákérdez köszönd meg a lehetőséget és mondd, hogy gondolkodsz rajta. Kötelezni nem kötelezhet, gondolni meg bármit gondolhat. Te vagy az "ügyfél", tehát nincs mit magyarázkodnod és jogod van a Neked legjobbat választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!