Anyaszült meztelenül orvosi vizsgálaton?
Létezik ilyen? Ez valós lenne?
https://www.youtube.com/watch?v=3yDTCF8DG7o
Kissé meglepődöm rajta.
"Az a vicc, h mostmár a "polgári" egészségügy is ezt a szinvonalat kezdi elérni." --> Nem tudom, hogy te hol élsz kedves bölcs papa, de a fiatal orvosgeneráció biztos nem csinál ilyeneket. (fiatal orvosis vagyok).
Orvosi kommunikáción és propedeutikán, ill. bevezetés a klinikumba tantárgyban is tanítják nekünk, hogy tiszteletben kell tartani a beteg kívánságait és azt is tanultuk, hogy lehet felismerni a nonverbális jelekből a szégyenlősséget vagy a szemérmességet, és hogy hogyan lehet biztosítani a paciens intimitását.
Én orvosként csak akkor fogok anyaszült meztelen pacienst vizsgálni, ha ez szükséges (ha pl. a torkod fáj, akkor minek nézzem a szőrös szeméremajkaid :D), ill ha ez nem zavarja a pacienst, és ehhez kell tartania magát minden orvosnak a betegjogok értelmében is.
Üdv!
Egy orvosis
SE ÁOK
Orvosis válasza nagyon tetszett,remélem egyre több ilyen felfogású és tapintatra törekvő orvos lesz.
A tapintat,odafigyelés mellett is igen jó orvos lehet,csak talán a beteg is szívesebben jár hozzá,mert nem kell attól tartania hogy idokolatlanul kellemetlen helyzetbe kerül és miközben vizsgáljàk àtjàróhàzzà vàlik a vizsgàló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!