Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Inzulinrezisztencia vizsgálato...

Inzulinrezisztencia vizsgálatot hol lehet elvégeztetni magánúton?

Figyelt kérdés

Légyszíves mondjatok nekem olyan magánlaborokat vagy bármilyen helyet (Békés, Csongrád, Bács-Kiskun vagy Jász-Nagykun-Szolnok megyében), ahol beutaló nélkül magánúton megcsinálják nekem a vizsgálatot.

Sajnos a háziorvosom nem tud segíteni, pedig felhívott pár ember a helyi kórházban, hogy végeznek-e ilyen vizsgálatot. De sajna a cukorgondozóból is elküldték a ....

Magánhelyet meg ő sem tud ajánlani.

Voltam már endokrinológusnál (magán), de ő is csak levette ott a vért és azt az egy értéket nézte meg. E szerint mondta ki, hogy semmi bajom.

De én terheléses cukrot és inzulint szeretnék nézetni.

Hamarosan megyünk a Kaáliba lombik kezelésre. És mivel hallottam, hogy ez gondot okozhat a beágyazodásnál, így nem szeretnék felesleges köröket futni (és pénzt kidobni), ha IR-em lenne és úgy nincs esélyem.

Voltam már PCOS-gyanús is az évek alatt, de már nem foglalkoznak vele, mert talán mégsincs baj.

Tünetek: voltak cisztáim (bár műtét óta talán nem jöttek elő), hasra hízás, nagyon nehéz fogyás, szőrösödés, zsíros bőr.

Nagyon szépen köszönöm, aki segít nekem, mert már nagyon magam alatt vagyok, hogy senki nem tud tanácsot adni ez ügyben. És az idő is szorít.

Bocsi, hogy hosszú lettem. :)

2010. febr. 4. 11:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Csongrád megyei vagyok, szintén PCOS gyanús. Én a szegedi MÁV rendelőbe járok nődokihoz (Dr. Varga) tőle kaptam beutalót belgyógyászatra, szintén a MÁV rendelőbe mentem, és a doktornő küldött terheléses cukorvizsgálatra, komplex vérképkre, inzulinnal, plusz mindenféle hormonnal együtt. Azt is megcsinálták a MÁV rendelőben. Mindent megcsináltak egy helyen, nem magánúton, TB-re.

2010. febr. 4. 11:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Nekem most a TB-vel az az egy gondom, hogy sok időbe telik,mire a vizsgálat meglesz.

És 6 hét múlva megyek a Kaáliba.

Esetleg a dokid nem végzi ezt magánrendelésen?

2010. febr. 4. 11:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A nőgyógyász rendel magánba, azt tudom. Viszont a belgyógyászatra sokat kell várni. A komplex vérvizsgálat is elég lassan van kész, azt hiszem kb. 3 hét volt. Szóval ez a kör, amit leírtam, kb. 2 hónap... :(

De szerintem a Kaáliban is biztos azzal kezdik, hogy megnézik a hormonjaidat!

2010. febr. 4. 11:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Hormonokat néznek, de inzulin úgy tudom, hogy nem. :((((

De köszi.

2010. febr. 4. 12:03
 5/5 anonim válasza:
pro-labor kft. (írd be a keresőbe, több helyen van az országban): 3 pontos inzulin- és vércukorterhelést kell kérni. kb.7200 Ft
2010. márc. 15. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!