Középfülgyulladás, majd perforált dobhártya. Kell aggódnom?
Az egész a hétvégén kezdődött füldugulással, 23-án már fájt is. 24-én már a falat kapartam, akkor kezdtem el szedni a fájdalomcsillapítót és Zinnatot (antibiotikum).
25-én elmentem az ügyeletre, ahol mondta az orvos, hogy középfülgyulladásom van, és perforált (átlyukadt) a dobhártyám a váladéktól. Azt tanácsolta, hétfőn menjek fülészetre.
Azóta is szedem a Zinnatot, és fájdalomcsillapítónak Panadolt. Vigyáztam, hogy a fülemet ne érje víz, meleg sót is tettem rá, illetve be van dugva vattával, amit 1-2 óránként cserélek. A vattán sárgás folyadék van. A fájdalom már mondhatni enyhült,de még mindig erős, inkább éles most, korábban inkább feszült a fülem.
Ma reggel óta teljesen be van dugulva.
Hétfőn mindenféleképpen elmegyek a fülészetre.
A kérdéseim:
Mennyire kell aggódnom?
Mit fognak csinálni vele a fülészeten?
Már nem szükséges felszúrni?
Mikor múlik el a fájdalom?
Mikor gyógyul?
Persze, utólag rájöttem, hogy jobb lett volna felszúratni, de az ünnepek alatt nem tudtam elmenni.
(18 éves vagyok)
Szerencsére nem fogok most strandolni :P
Hát elmentem akkor hétfőn a háziorvosomhoz, mert nem volt fülészet. Felírt antibiotikumot meg fülcseppet. Azt használtam egy hétig, viszonylag javult tőle a fülem.
Aztán tegnap elmentem a fülészetre, kicsit kitisztította, és adott egy erősebb antibiotikumot, meg egy másik fülcseppet, mert szerinte nagyon makacs ez a fertőzés és nem akar hatni a gyógyszer.
Már csak annyi bajom van, hogy nagyon ritkán belenyilal, meg kicsit félek, hogy mi lesz.
Szombaton kell visszamennem
Másodjára Fromilidot írt fel a háziorvos, az nem hatott. A fülészeten 500 mg-os Augmentin DUO-t kaptam, meg szemcseppet (nem fülcseppet) illetve beletekert vmi gézt, amit egy napig kellett benne hagyni. Szombatra rendbe jött a fülem, de még két hétig be kellett dugnom vattával mikor iskolába mentem a biztonság kedvéért. Már hajat is rendesen mosok és ma már zenét is mertem hallgatni vele, már semmi baja nincs szerencsére.
Szerintem a héten már neked is javulni fog, ha nem mindenféleképpen kérj erősebb antibiotikumot! Nekem is végül a nagyobb adag hatott.
Neked felszúrták, vagy kilyukadt, vagy megúsztad? :S
Ha magától elkezdett gennyezni az jó, akkor már 100 h nem is kell felszúrni. Nagyon fájdalmas dolog, az biztos :(
Eleinte még én sem hallottam rá semmit, de 2-3 nap múlva visszajött a hallásom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!