Mostanában sokszor beszúr a szívem és zsibbadni szokott a karom érdemes orvoshoz fordulni? 17/L
Attól függ:
-ha terhelésre jelentkezik, majd pihenéskor szűnik akkor érdemes egy kardiológiai beutalót kérni a háziorvostól, ahol majd tovább tudják vizsgálni
*speciális eset, ha mindig csak hajnalban jelentkezik, akkor is irány a kardiológus (Prinzmetal angina)
-korodból ítélve (bár testsúly/magasság nem ismert) inkább gondolnék gerincproblémára, jellemző fiatal, vékony magas embereknél, hogy a gerinccsatornából kilépő idegeket nyomja a ferde gerinc, amit bizonyos mozgások kiválthatnak, és a kisugárzását érzed. Ebben az esetben nem kell orvoshoz menni, bár háziorvos vagy ortopédus meg tud erősíteni, hogy tényleg mozgásszervi problémáról van szó. Javasolt ilyenkor a hátizomerősítés (pl. úszás a legjobb), mert később nem csak mellksai szakaszon fog kisugározni a fájdalom, hanem a derekad is fájhat hasonló okokból.
Kedves 17/L !
Én 61 éves vagyok, nagyon gyakran szúr a "szívem" és már elég régóta. Az orvos szerint idegi ezért olyankor Eleniumot (nyugtató) szoktam bevenni, az segít. Néha a bal karomba is kisugárzik, olyankor meg szoktam ijedni. De Te ne tedd és mielőbbi javulást kívánok! BÚÉK Feribá Szombathelyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!