Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mostanában sokszor beszúr a...

Mostanában sokszor beszúr a szívem és zsibbadni szokott a karom érdemes orvoshoz fordulni? 17/L

Figyelt kérdés
2014. dec. 20. 22:15
 1/6 Drompels válasza:
100%

Attól függ:

-ha terhelésre jelentkezik, majd pihenéskor szűnik akkor érdemes egy kardiológiai beutalót kérni a háziorvostól, ahol majd tovább tudják vizsgálni

*speciális eset, ha mindig csak hajnalban jelentkezik, akkor is irány a kardiológus (Prinzmetal angina)

-korodból ítélve (bár testsúly/magasság nem ismert) inkább gondolnék gerincproblémára, jellemző fiatal, vékony magas embereknél, hogy a gerinccsatornából kilépő idegeket nyomja a ferde gerinc, amit bizonyos mozgások kiválthatnak, és a kisugárzását érzed. Ebben az esetben nem kell orvoshoz menni, bár háziorvos vagy ortopédus meg tud erősíteni, hogy tényleg mozgásszervi problémáról van szó. Javasolt ilyenkor a hátizomerősítés (pl. úszás a legjobb), mert később nem csak mellksai szakaszon fog kisugározni a fájdalom, hanem a derekad is fájhat hasonló okokból.

2014. dec. 20. 22:49
 2/6 KiaraPro ***** válasza:
De akár gyomorpanasz is okozhatja, fiataloknál ez elég gyakori. Ha szokott fájni a hasad esetleg, akkor ezen a szálon is megéri elindulni.
2014. dec. 22. 21:20
 3/6 anonim válasza:
Igen!! 23. n este úgy éreztem hogy hogy sok volt vacsorára a kocsonya, aztán rosszul lettem, most a kardiológia intenzivjén fekszem.
2014. dec. 25. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Kedves 17/L !

Én 61 éves vagyok, nagyon gyakran szúr a "szívem" és már elég régóta. Az orvos szerint idegi ezért olyankor Eleniumot (nyugtató) szoktam bevenni, az segít. Néha a bal karomba is kisugárzik, olyankor meg szoktam ijedni. De Te ne tedd és mielőbbi javulást kívánok! BÚÉK Feribá Szombathelyről.

2014. dec. 26. 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Beszúr????Hova?
2014. dec. 27. 11:27
 6/6 anonim válasza:
17 századi lótenyésztő. Nem érdemes forgolódni max. ha már bent vagy a rendelői szobába. Menj le az orvosodhoz és mondd el neki, hogy sex közbe beszúródik a szívembe egy farok, ezért lezsibbad a karom.
2014. dec. 28. 03:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!