Akinek vérvételre kell mennie, hogy bírja ki, hogy nem eszik semmit 12 órán át, ha nagyon "kajás"?
Azt értem "kajás" alatt,aki nem egyszer eszik egy nap, nem szokott órákon át fent lenni éhesen. És ha éhes,max. 1 órán belül eszik.
Normális válaszokat, köszi előre is. :)
Az ember alvás közben nem eszik.
Éhgyomri vérvételre általában korán reggel szokás menni, vacsorázni lehet, a reggelit kell elhalasztani a vérvétel utáni időszakra.
Akiknél az éhség orvosi tüneteket okoz, a laborban szólhat, hogy lehetőleg ne várakoztassák.
A tüneteken nem azt kell érteni, hogy éhes az illető, és az neki kellemetlen, azt lazán el lehet viselni, de pl. cukorbetegeknél a vércukorszint leesése miatti rosszullétet a laborosoknak is jobb elkerülni - vérvétel után azonnal lehet enni.
A vizsgálat előtti evés-ivás nem ajánlott, ha mégis evett a beteg, azt közölni kell a laborosokkal.
Az orvos mondta, hogy 12 oraval a vervetel elotttol ne egyel?
en eleg sokszor voltam vervetelen, de nekem mindig az volt, hogy este 10-ig ehetek es reggel meg 7-re mentem vervetelre...azaz nem 12, hanem 10 orat kellett tartani.
Mivel szerencses esetben 8 orat alszol, reggel meg rohansz a vervetelre azert nem lesz olyan szornyu, hogy egy vacsoraval fejezed be az evest (idoben!). gondolj arra, hogy most az egyszer kibirod es az egeszseged a jo vereredmeny erdekeben teszed....azaz, hogy kideruljon van-e valami bajod es ezert nem erdemes elrontani az eredmenyt, mert cickanynak szulettel. (egy masik cickany;-))
Köszi a válaszokat. :)
Orvos még nem mondott semmit,de még az is lehet,hogy elküld vérvételre.Én meg felkelés után nemsokkal eszek, ha nem ennék,val.szeg már egy órán belül jönne a korgás.
Jajj, úristen ne, korogni fog a gyomrod mert nem reggeliztél, csak 11 kor! Bele fogsz halni, az biztos!
(Nem délutánra szoktak időpontot adni! Meg elmész korán az orvoshoz és kész! ... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!