Ezt megteheti egy (házi) orvos?
Az ideiglenes lakcímem körzetéhez tartozó háziorvoshoz látogattam el. Igazából nem kivizsgálás céljából, mert olyan egészségügyi problémám lehet, amihez szakorvos kellene, ezért gondoltam, miután megbeszéljük a problémámat, kapok egy beutalót vagy valami. Nos, az történt, hogy amint beléptem, megkérdeze, hogy mit akarok, esetleg táppénzes papírt, igazolást, mert azt ad, de nem vizsgál meg. Nem is mondtam neki ekkor még semmit, nem tudta, miért vagyok ott. Mondtam neki, hogy valószínűleg ételintoleranciám van, ezért jöttem. Azt mondta, hogy a könyökén jönnek ki az olyan betegek, mint én, keressek egy másik orvost, aki hajlandó fogadni, neki már így is túl sok betege van. Megkérdeztem, hogy amennyiben a saját körzetemhez tartozó orvos nem lát el, kit ajánl, erre azt felelte, hogy nemt tudja, keressek valaki mást.
Kérdezem én, hogy jogosan utasította el az ellátásomat? Kimondottan azért jelentkeztem ideiglenes lakcímre, hogy ha szükséges, kapjak orvosi ellátást. Mindenhol fogadtak eddig, csak a háziorvosnál nem. Ezek szerint betegen vidékre kell utaznom az ellátásért, vagy mi?
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!