Mit csinaljak? 12 éves lány vagyok meg vágtam a ujjam és vérzik
Figyelt kérdés
2014. nov. 1. 21:19
1/5 anonim válasza:
Mi csinálnál? Ennyire nem lehetsz életképtelen. Tegyél rá egy ragtapaszt, gondolom van otthon. Vagy nem tudod hol van?
2/5 A kérdező kommentje:
van de ugy is vérzik
2014. nov. 1. 21:28
3/5 intrepid válasza:
Fogsz egy zsebkendőt, nem papírt, rátekered, addig rajta tartod amíg vérzik, hogy ne maszatolj össze mindent, holnap megnézed, ha olyan akkor sebészet, ha nem, akkor jó gyógyulást.
4/5 anonim válasza:
Mennyire mélyen vágtad meg? Fertőtlenítsd le a sebet (mondjuk ne Domestosszal - ha nincs otthon bőrfertőtlenítő, akkor mosd le folyó víz alatt), majd kösd be steril gézzel (vagy tiszta papírzsepivel), és emeld fel a szív szintje fölé a kezedet (így a vénás vérzés csillapodik). Ha még mindig vérzik, szorítsd rá a gézt/zsepit, és várj. Ha pár perc elteltével csillapodik a vérzés, akkor tegyél rá sebtapaszt, és kész. Ha nem, akkor szólj felnőttnek. Ha mély a vágás (azaz majdnem levágtad az ujjadat, vagy inat/csontot látsz a seb mélyén), akkor is szólj felnőttnek.
5/5 anonim válasza:
Ha 12 évesen elvágtag az ujjad, akkor mindenképpen mutasd meg egy felnőttnek! legalábbis szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!