Miért ilyen "nemtörődöm" sok orvos?
Jó, persze, rengeteg a beteg, orvos meg egyre kevesebb, de erről nem a beteg tehet. Nem ő akar odamenni és nem ő tehet erről a helyzetről, mégis mindig a beteget hordják le. Az orvos félvállról közli, hogy semmi baja vagy szedjen ezt meg azt, amiről később kiderül, hogy csak ártott. Nincs szükség kivizsgálásra, vagy éppen leordítja a beteg fejét, ha az meg meri mondani, hogy milyen szakorvoshoz szeretne beutalót. Ilyenekről hallottam a környezetemben, de persze vannak rosszabb esetek is.
Ez olyan borzasztó, nem? Az ember már nem is mer orvoshoz menni, ha baja van, mert semmibe veszik.:S
Alapvetően sok kiváló,empatikus,okos orvos van ebben az országban és egyáltalán nincsenek megbecsülve.A betegek sokszor modortalanok,türelmetlenek,ápolatlanok,koszosak.. és emellé kap egy nevetségesen megalázó fizetést!Egy kezdő rezidens orvos fizetése nettó 110 ezer ft !!!!!!!!!!
Ennyiből éljen meg,ennyiből legyen kipihent,ennyiből legyen nyugodt,ennyiért hozzon felelősségteljes döntést és ennyiért türje el nap mint nap a betegek megjegyzéseit,akik már attól a plafonon vannak hogy 1 órát kell várni a váróban!
Az orvos is ember,nem köteles ő sem mindent eltürni.Hozzáteszem az sem az ő hibája,hogy a sok betegre 1 orvos jut....Tégy hogy nem ártana az orvosi egyetem elött egy egyéves kórházi munka,hogy kiderüljön ki alkalmas és ki nem.
Ha jobban megbecsülnénk őket,ha jobb körülmények között dolgozhatnának,akkor ők is nyugodtabbak és türelmesebbek lennének.
(Én nem vagyok orvos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!