Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kapok-e orvosi ellatast, ha...

Arieltm kérdése:

Kapok-e orvosi ellatast, ha nem fizetem a TB-t?

Figyelt kérdés
Bocsi nem magyar a billentyüm. Nem fizetem a TB-t, mert nincs ra penzem. Nem kapok se segelyt, se semmit. Idaig nem volt semmi bajom, de most sajnos van, es kellene az ellatas. Ez hogy müködik? Elmegyek es ellatnak? Vagy ha bonyolodik a dolog es akar mütetre van szüksegem, akkor az hogy van? Stb.

2014. okt. 21. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Az orvosnak kötelező ellátnia. A rendszerben látja hogy nem vagy támogatott, így ezt jelzi a NAV felé ahol visszamenőleg megkapod az összes kimaradt hónapot egy befizetendő csekként (jelenleg havi 6600 forint). Ennek határideje van, amit ha nem fizetsz akkor behajtják.
2014. okt. 21. 14:08
 2/6 anonim ***** válasza:
27%
Az elsősegélynyújtást, életmentő beavatkozást mindenképpen meg kell kapnod. Árát utólag behajtják. Minden egyéb ellátást csak díjfizetés ellenében vehetsz igénybe.
2014. okt. 21. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

Ugyanúgy kapsz ellátást, mint az akinek rendezett a jogviszonya és ugyanúgy nem kell fizetned érte.

Az orvosnak jeleznie kell a NAV felé, hogy rendezetlen a jogviszonyod, a NAV felszólít a jogviszony tisztázására. Mivel nem tudod igazolni a jogosultságod (mert nem voltál jogosult), visszamenőlegesen előírják az egészségügyi szolgáltatási járulék (TB) fizetési kötelezettséget.

Az OEP honlapján megtalálod ezeket (hogy ki jogosult az eü ellátásokra, és hogy mit csinálnak, ha valaki jogosulatlanul veszi igénybe az ellátást)

[link]

Jogviszony rendezési eljárás

2. oldal teteje: "Piros lámpa"

2014. okt. 21. 14:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Tehat,ha egy ultrahang vagy ver vizsgalat kell azert fizetnem kell? Addig megsemm csinaljak? Kicsit ketsegbe vagyok esve mert eddig nem volt semmi bajom,de most a szivem,es a szivem allat valami rakoncatlankodik.....ez nagy fajdalommal jar,es nem tudom mi a bajom.... 30 evesen az ilyen dolgokkal nem tapasztalt az ember! Orvoshoz nem mertem fordulni,mert nem tudom mi vagy mik a jogaim.... Köszönöm neketek elöre is!!
2014. okt. 21. 14:17
 5/6 anonim ***** válasza:
42%

Ketten is leírták, de tessék, harmadszorra: nem kell fizetned. Látják a gépben, hogy nem rendezett a jogviszonyod, de fizetned nem kell. A NAV fog keresni, hogy fizesd ki a TB hátralékodat, erre kérhetsz részletfizetést, vagy akár azt is, hogy méltányosságból eltekintsenek tőle - ennek nem tudom a feltételeit. Tuti, mert már legalább 10x beszéltem velük, hasonló helyzetben vagyok.

Támogatott áron nem kapsz gyógyszert, ennyi. Ettől még sürgős esetben ugyanúgy el kell látniuk, ingyen. De nekem nem sürgős esetben sem szoktak mondani semmit. Fogorvoshoz is járok. Januárban 1 hetet kórházban voltam, önhibámból, tehát akár rám is verhették volna, de azóta sem kaptam számlát.

Nyugi, menj el dokihoz, és majd befizeted. Én is ezt teszem.

2014. okt. 21. 14:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom nektek :) Tovabbi szep napot es jo eletett mind annyiotoknak!!
2014. okt. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!