Kapok-e orvosi ellatast, ha nem fizetem a TB-t?
Ugyanúgy kapsz ellátást, mint az akinek rendezett a jogviszonya és ugyanúgy nem kell fizetned érte.
Az orvosnak jeleznie kell a NAV felé, hogy rendezetlen a jogviszonyod, a NAV felszólít a jogviszony tisztázására. Mivel nem tudod igazolni a jogosultságod (mert nem voltál jogosult), visszamenőlegesen előírják az egészségügyi szolgáltatási járulék (TB) fizetési kötelezettséget.
Az OEP honlapján megtalálod ezeket (hogy ki jogosult az eü ellátásokra, és hogy mit csinálnak, ha valaki jogosulatlanul veszi igénybe az ellátást)
Jogviszony rendezési eljárás
2. oldal teteje: "Piros lámpa"
Ketten is leírták, de tessék, harmadszorra: nem kell fizetned. Látják a gépben, hogy nem rendezett a jogviszonyod, de fizetned nem kell. A NAV fog keresni, hogy fizesd ki a TB hátralékodat, erre kérhetsz részletfizetést, vagy akár azt is, hogy méltányosságból eltekintsenek tőle - ennek nem tudom a feltételeit. Tuti, mert már legalább 10x beszéltem velük, hasonló helyzetben vagyok.
Támogatott áron nem kapsz gyógyszert, ennyi. Ettől még sürgős esetben ugyanúgy el kell látniuk, ingyen. De nekem nem sürgős esetben sem szoktak mondani semmit. Fogorvoshoz is járok. Januárban 1 hetet kórházban voltam, önhibámból, tehát akár rám is verhették volna, de azóta sem kaptam számlát.
Nyugi, menj el dokihoz, és majd befizeted. Én is ezt teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!