Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Minden nagyműtét elött adnak...

Minden nagyműtét elött adnak hashajtót? Vagy csak a hasi műtétek előtt?

Figyelt kérdés
Ha pl valakinek a mellét műtik az nem kap ugye?
2014. okt. 5. 16:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Volt jó néhány műtétem életem során, mandulaműtétek, szemműtét, lábműtét, epehólyag eltávolítás, császármetszés. És soha egyik előtt sem kaptam hashajtót. Egyedül császármetszés után kaptam hashajtót, de nem előtte.
2014. okt. 5. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Kórházanként változó meg egyénileg is. Én pl. sose kaptam, mert cukorbeteg vagyok, pedig hasi műtétem volt.
2014. okt. 5. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam soha. Műtötték a szemem, kezem és a vakbelemet is. (Igaz vakbélnél már semmi szükség sem lett volna hashajtóra, hiszen fostam hánytam már előtte is.)

De enni x órával már nem szabad a műtét előtt, az altatás miatt.

2014. okt. 5. 17:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez érdekes pedig úgy hallottam minden hasi műtétnél ahol felvágják a hasat kapnak hashajtót,mert ugye utánna nem erőlködhetnek.
2014. okt. 5. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:
A nem erőlködést az emelésre értik, nem a kakálásra.
2014. okt. 5. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!