Van egyáltalán jó házi orvos?
Az enyém se volt egy egyszerű eset, de most akihez váltottam még szörnyűbb. Nem tudom mit csináljak, csalódott vagyok.
Azzal kezdte hogy nem is oda tartozom, pedig tudom hogy oda is mehetek mert elvileg szabad orvosválasztás van.
Mivel vannak ilyen jellegű tanulmányaim, tudom hogy hülyeségeket mondott és nem akarta kezelni a betegségem mert szerinte azt nem kell, pedig máshol azt mondták kell. Nagy nehezen végre felírta a gyógyszert. Elsőre is bunkó volt, egyáltalán nem szimpi.
Létezik olyan házi orvos aki nem flegma, nem bunkó, lehet tőle részletesebben kérdezni, megvitatni a szakmai elméleteim, aki nem isten komplexusos hanem tényleg segíteni akar és nem sértődik meg a kérdéseken? csak rossz házi orvosaim voltak, annyira szeretnék egy jót, de már el vagyok keseredve hogy megint kifogtam egy ilyet.
Igen, abszolút megértem hogy sietnek, nincs idő (most össz-vissz 3an vártunk hozzá, én voltam az utsó).
Igény kéne hogy legyen azokra a dolgokra amik ingyenesek és nem vesznek el sok időt: mosoly, vagy legalább normális kommunikáció.
Konkrét példa az elméletre, nem vesz el sok időt.
Pl. Rengetegszer volt tüszős mandulagyuszim, ezer közül is felismerem ha az van.
"Jó napot kívánok, tüszős mandulagyulladásom van, szeretnék Aktil duot rá." Ennyi, tapogassa meg, nézze meg ha attól neki jobb, de nem kell neki kitalálnia hogy mi a bajom, már fordulok is kifelé a recepttel. ez olyan nehéz?
(Amúgy most nem ez a bajom, csak példának írtam, hogy el lehessen képzelni)
Egy lelkiismeretes, jó orvos sose fog neked bemondásra felírni semmit. Meg kell vizsgálnia, mivel az ő felelőssége, hogy hogyan kezel.
Ez meg kell értened. Ilyen hozzáállással egy háziorvos sem fog kedvesen fogadni.
Dehogy rohannék, a saját életemért én vagyok a felelős.
Én nem betippelem hogy az a bajom hanem tényleg az, és nem bemondás mert megvizsgálhat, ott vagyok. Nem receptet rendelek, hanem elmondom hogy ez a diagnózisom és vannak preferált készítmények amiket használok régóta és az kell, nem pedig más. Csak ne akarjon már ellentmondani mikor az nem úgy van, azért mert ő nem úgy gondolja a szakmai tényt. Ha normális indokai vannak azzal meggyőzhet, de alapvetésekről hülyeséget mondani ami mindennek ellentmond..
"Jó napot kívánok, tüszős mandulagyulladásom van, szeretnék Aktil duot rá." Ennyi, tapogassa meg, nézze meg ha attól neki jobb, de nem kell neki kitalálnia hogy mi a bajom, már fordulok is kifelé a recepttel. ez olyan nehéz? "
No ettől mennék én falnak, ha háziorvos lennék. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!