Mivel tudnám édesíteni a sóskát cukros betegnek? Édesítőt tehetek bele vagy diabetikus cukorral?
Szia! folyékony édesítőszerrel nyugodtan édesítheted, csak az adagolással vigyázz, mert pár csepp is nagyon
intenzív.Kóstolgatni kell.Ja és nincs semmi mellékíze.
Okés rendben köszi a választ.
Majd ki kisérletezem. De attól nem megy fel a cukor ugye , ha azt rakok bele?
nem, nem változik a cukorszint.nyugodtan használd.én is mindenbe ami folyékony, ilyent használok még salátalébe is.Sütikbe pedig a bogyókat porrá töröm.
szia
szia, cukorbeteg vagyok, és így írom a választ. Kétféle édesítésre szolgáló család van:
1. a mesterséges édesítőszerek. ezekben nincsen szénhidrát, és nem emelik a vércukrot. hátrányuk, hogy van mellékízük, és ahogy a nevükben is benne van, nem természetes anyagból vannak. Ilyen pl. a szacharin, a Na-ciklamát, az aszpartám stb. Ezen a csoporton belül is kétféle édesítőszer van: a hőálló és a hőre bomlékony. Ez utóbbit nem tudod főzésre használni, mert elmegy az íze.
2. a cukorpótlók. ezek olyan szénhidrátszármazékok, nincs mellékízük, de mivel van bennük szénhidrát, emelik a vércukrot (csak sokkal kevésbé, mint a sima cukor). Ilyen pl. a fruktóz.
A sóskáról annyi személyes élményem van, hogy sosem bírtam megenni. Nemrég tettem egy kísérletet rá, immáron cukorbetegként. Az vele a baj, hogy nagyon sok édesítőt kell beletenni ahhoz, hogy ne legyen savanyú, viszont ilyen édesítőmennyiség mellett már lehetetlenség nem érezni a mesterséges ízt... Egyébként a spenót és a sóska az egyik legalacsonyabb szénhidráttartalmú zöldség, ilyen még a paprika, a paradicsom, a saláta, a brokkoli, a karfiol. Ezek alig emelik a vércukorszintet.
Köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni a zabkorpát. Párom nagyon főzelékes és tésztás. És ebből alig ehet
Húst meg szinte nem is szereti. Kivétel a rántott húst , de azt sem ehet szegénykém . Ti esztek rántott húst?
de, a fruktózt szokták így is hívni, van még glukonon stb. én ilyeneket nem használok, de minden közértben láttam. az orvos tud felírni, és akkor patikában olcsóbban meg lehet vásárolni. de arra tényleg figyelni kell, hogy van benne szénhidrát, és megemeli a cukrot.
ja, hazudtam, bocsánat, nemrég vettem a spárban egy 250 g-os glukonont próba szerencse alapon. kicsit hasonlít a porcukorra, de nem olyan édes. ezt szoktam palacsintába tenni kakaóporral összekeverve, másra nemhasználom. ebből a porból 1 grammban 1 gramm szénhidrát van, pont úgy, mint a cukornál. vagyis ha 15 dekát használsz, az 150 g szénhidrát lesz stb.
én is azt csinálom általában, amit az előző hozzászóló: folyékony édesítőt használok, vagy tablettát feloldok vízben. nemrég vettem a spárban saját márkás folyékony édesítőt (a legolcsóbb alapon), és egész jó, nincs nagyn fémes íze. egyébként a süssinát használom, abból a folyékony tré ízű, a tablettával semmi gondom.
előttem szóló: kaptál te már bélrákot édesítőtől?
omg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!