Nem kaphatok érzéstelenítőt a fogorvosnál? Hiába próbálom, nem bírom ki, mit tehetnék?
Betegség miatt csak ritkán volt alkalmam elmenni fogorvoshoz az elmúlt 8 évben, de most végre volt időm, és a nyár elejétől folyamatosan járok (4 hónapja).
Van "pár" lyukas fogam, az egyik sajnos letört, ezeket próbáljuk rendbe hozni.
Minden fogon a doki 2-3 hetet dolgozik a gyökérkezelések miatt.
Eddig rendben is van, a baj az, hogy érzéstelenítő nélkül csinálja az utóbbi 2 hónapban.
Azt is tudni kell, hogy pajzsmirigy túltengésem van.
Emiatt mivel az érzéstelenítő "adrenalint" vagy mit tartalmaz nem adhat be, mert beindulna a szívem.
Ez azért érdekes, mert előtte simán beadta, és egyszer sem indult be, viszont mióta nem ad be érzéstelenítőt, a fájdalomtól, és a pániktól rendszeresen beindul.
"Fehér lidokaint" kaphatnék, de azt meg nem ad be mert szerinte felesleges, mert nem hat, hiába adna be 2 injekciót is belőle.
Nem tudom mit tehetnék!?
Nagyon rosszul bírom a fájdalmat. A gyökérkezeléseket még valahogy kibírnám a széket markolva, de fúrással együtt egyszerűen nem megy.
Injekcióval is fáj az ilyen, injekció nélkül pedig mintha kínoznák az embert.
Mit tehetnék?
Tényleg nincs beadható fájdalomcsillapító, ami ha csak a felére is, de csökkentené a fájdalmat?
Esetleg hasonló tapasztalat?
A belgyógyászomat is felhívom, hátha mond valami okosat, de nagyon kétségbe vagyok esve!
Szeretném megcsináltatni a fogaimat, örülök, hogy végre van lehetőségem, és időm, de így egyszerűen nem bírom ki.
ma 14:16: Köszönöm szépen a választ!
Közben sikerült elérni a belgyógyászomat is, aki teljesen felháborodott, még kiabált is, ilyennek még nem hallottam.
Nem értette, hogy miért nem ad be nekem érzéstelenítőt, miért kínoz, mikor a betegségembe nem szól bele az érzéstelenítő, még ha adrenalinos is.
Végig azt hajtogatta, hogy: -Nem értem az összefüggést!
Nem indíthatja be a szívemet, semmi köze hozzá!
Gyógyszert szedek a szívemre, szóval ha erős is lenne, akkor is beadhatná!
Szó szerint idézem: - Mondja meg a fogorvosának, hogy maradjon a fogorvosi széknél, és ne praktizáljon máshol!
Nem tudok mit mondani! Hülyeségre, csak hülye választ lehet adni! <- Mérgesen elköszönt, és letette a telefont.
Majdhogynem lehülyézte a fogorvost.
Örülök, hogy azt mondta kaphatom az érzéstelenítőt, mert így nem lesz görcs a hasamban, hogy már megint fogorvoshoz kell mennem.
Ha ezek ellenére sem adja be, akkor nincs mese, másikat keresek.
Sokféle érzéstelenítő van, a választék annyira bő, hogy szakértő fogdoki, szinte bármivel tudja párosítani.
Amiről te beszélsz az a gyógyszerrzékenység!
Ebben az esetben is alkalmazható ájdalomcsillapítás, de nem helyi(localis), hanem tudatmódosító alapon, amivel a fájdalomküszöb határa tolható el, és nem chemikális hatású.
A hátránya az, hogy a kezelés után is felügyeletet igényel a beteg, és cselkvési kényszere határos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!