Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem kaphatok érzéstelenítőt a...

Nem kaphatok érzéstelenítőt a fogorvosnál? Hiába próbálom, nem bírom ki, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Betegség miatt csak ritkán volt alkalmam elmenni fogorvoshoz az elmúlt 8 évben, de most végre volt időm, és a nyár elejétől folyamatosan járok (4 hónapja).

Van "pár" lyukas fogam, az egyik sajnos letört, ezeket próbáljuk rendbe hozni.

Minden fogon a doki 2-3 hetet dolgozik a gyökérkezelések miatt.

Eddig rendben is van, a baj az, hogy érzéstelenítő nélkül csinálja az utóbbi 2 hónapban.

Azt is tudni kell, hogy pajzsmirigy túltengésem van.

Emiatt mivel az érzéstelenítő "adrenalint" vagy mit tartalmaz nem adhat be, mert beindulna a szívem.

Ez azért érdekes, mert előtte simán beadta, és egyszer sem indult be, viszont mióta nem ad be érzéstelenítőt, a fájdalomtól, és a pániktól rendszeresen beindul.

"Fehér lidokaint" kaphatnék, de azt meg nem ad be mert szerinte felesleges, mert nem hat, hiába adna be 2 injekciót is belőle.

Nem tudom mit tehetnék!?

Nagyon rosszul bírom a fájdalmat. A gyökérkezeléseket még valahogy kibírnám a széket markolva, de fúrással együtt egyszerűen nem megy.

Injekcióval is fáj az ilyen, injekció nélkül pedig mintha kínoznák az embert.

Mit tehetnék?

Tényleg nincs beadható fájdalomcsillapító, ami ha csak a felére is, de csökkentené a fájdalmat?

Esetleg hasonló tapasztalat?

A belgyógyászomat is felhívom, hátha mond valami okosat, de nagyon kétségbe vagyok esve!

Szeretném megcsináltatni a fogaimat, örülök, hogy végre van lehetőségem, és időm, de így egyszerűen nem bírom ki.

2014. szept. 22. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy másik fogorvost, aki ad másfajta érzéstelenítőt, ami nem okoz nálad gondot.
2014. szept. 22. 14:16
 2/3 A kérdező kommentje:

ma 14:16: Köszönöm szépen a választ!

Közben sikerült elérni a belgyógyászomat is, aki teljesen felháborodott, még kiabált is, ilyennek még nem hallottam.

Nem értette, hogy miért nem ad be nekem érzéstelenítőt, miért kínoz, mikor a betegségembe nem szól bele az érzéstelenítő, még ha adrenalinos is.

Végig azt hajtogatta, hogy: -Nem értem az összefüggést!

Nem indíthatja be a szívemet, semmi köze hozzá!

Gyógyszert szedek a szívemre, szóval ha erős is lenne, akkor is beadhatná!

Szó szerint idézem: - Mondja meg a fogorvosának, hogy maradjon a fogorvosi széknél, és ne praktizáljon máshol!

Nem tudok mit mondani! Hülyeségre, csak hülye választ lehet adni! <- Mérgesen elköszönt, és letette a telefont.

Majdhogynem lehülyézte a fogorvost.

Örülök, hogy azt mondta kaphatom az érzéstelenítőt, mert így nem lesz görcs a hasamban, hogy már megint fogorvoshoz kell mennem.

Ha ezek ellenére sem adja be, akkor nincs mese, másikat keresek.

2014. szept. 22. 15:00
 3/3 anonim válasza:

Sokféle érzéstelenítő van, a választék annyira bő, hogy szakértő fogdoki, szinte bármivel tudja párosítani.

Amiről te beszélsz az a gyógyszerrzékenység!

Ebben az esetben is alkalmazható ájdalomcsillapítás, de nem helyi(localis), hanem tudatmódosító alapon, amivel a fájdalomküszöb határa tolható el, és nem chemikális hatású.

A hátránya az, hogy a kezelés után is felügyeletet igényel a beteg, és cselkvési kényszere határos.

2015. febr. 12. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!