Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miert ilyen rossz a magyar...

Miert ilyen rossz a magyar egeszsegugy?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom a kornyezetemben hogy hiaba adja a beteg a halapenzt meg igy sem figyelnek ra az orvosok. Van a csaladomban olyan eset aki a latasat vesztette el egy felelotlen orvos miatt. Vagy a masik amikor nem talaljak a diagnozist es rafogjak hogy lelki eredetu a baj persze legtobbszor kiderul hogy nem igy van. Miert nem erdekli a legtobb orvost hogy mi a beteg baja?
2014. szept. 18. 09:08
 1/3 anonim ***** válasza:
45%

1 hónappal ezelőtt csúnyán megvágtam a tenyeremet. Véletlen baleset, húsvágás közben az éles kés beleszaladt. Felhívtam az orvost, hogy rohanok be, mert elvágtam a tenyeremet. A válasz:

- tele van a rendelő, nincs időpontja- Fertőtlenítse, kösse el, és jól van az úgy.

Mondom a nővérnek(mert ugye csak vele tudsz beszélni, az orvos nem veszi fel a telefont), hogy már elnézést, de elég mély a vágás, és hosszú, nem hiszem, hogy egy sima kötés megfelelne.

A válasz erre:

- Nem kell minden kis balesetért az orvost terhelni. Ha úgy gondolom, hogy nem vagyok képes bekötni a kezemet, akkor menjek be a kórházba.

Bementem. Ott egymillió ember mellett várakoztam, majd odakerültem a dokihoz. Elmondtam hogy történt a baleset. Nézte, fertőtlenítette, összekapcsolta,bekötötte.

Hogy tudd: A balesetem reggel 10 óra felé történt, és a kórházból frissen bekötött kézzel olyan este 5 óra felé jöttem ki..

Na ennyit az egészségügyről, ami ANGLIÁBAN történt..

Szóval az egészségügy otthon sokkal jobb.. elhiheted nekem.. (tudnék még mesélni a kinti egészségügyről.. pl: a rákszűrést, nőgyógyászati vizsgálatot nem orvos, hanem egy sima nővér végzi.. Amikor megkérdezem, hogy miért nem orvos vizsgál.. a válasz: ehhez nem kell az orvost zaklatni..)

2014. szept. 18. 09:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne haragudj egyes válaszoló, de ilyen példát itthonról is tudok, nem kell hozzá Angliába menni:

Ismerősöm belelépett egy rozsdás szögbe szombat délelőtt. Bevittük az ügyeletre. Tettek a sebre egy kis Betadinet és egy tessék-lássék kötést (ami leesett mire a parkolóba értünk) és hazaküldték. Az alapvető Tetanusz injekciót nem kapta meg, hiába kérte. Hétfőn a körzeti asszisztens (ismerős) íratta fel az orvossal és adta be.

A testvérem kificamította a bokáját. Aznap nálunk nincs baleseti sebészet az eü.központban. 12-re értünk be a megyei kórházba, elvették a papírjait és este 7-kor került orvoshoz.

A nőgyógyászati rákszűrést pedig épp most akarják bevezetni, hogy ne a nőgyógyászok, hanem a védőnők csinálják.

Kérdező:

Nemcsak hogy nem érdekli, de még lelkiismeret furdalása sincs, ha nem látja el megfelelően a beteget.

Ismerősünk a gyerekét hordta a háziorvoshoz hasi fájdalmakkal. Az orvos szerint semmi baja nem volt, csak nem akart iskolába menni. Mint később kiderült vakbélgyulladása volt, amit azonnal műteni kellett.

Az itthoniakat pedig nem érdekli, hogy Angliában milyen az egészségügyi ellátás, az érdekli őket, hogy itthon, ahol igénybe vennénk milyen.

2014. szept. 18. 13:43
 3/3 anonim ***** válasza:
10%
Kedves második. Csak azért írtam le az angliai egészségügy szokásos eseteit, mert az otthoniak azt hiszik, otthon minden pocsék, rossz. Pedig ha van külföldi tapasztalata az embernek akkor hamar rájön, hogy messze nem olyan rossz mint más országokban. Csak ugye a nyafogás jobban megy..
2014. szept. 18. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!