Hogyan zajlik le egy véradás? Mik a teendők előtte/utána, és hol lehet jelentkezni rá?
Nem sokára betöltöm a 18-at, és első dolgom az lesz, hogy elmenjek vért adni. Ha valaki már volt, és leírná a tapasztalatait, azt nagyon megköszönném, ugyanis fogalmam sincs, hogy zajlik.
Köszi a válaszokat! :)
17/l
Szia!
Helyes :)
Magyarországon utoljára több mint 10 éve adtam vért amikor katona voltam. Kaptunk érte 2 plusz szabadnapot, így hirtelen el is mentem adni háromszor 6 hónap alatt :) Ugyan nem lehetett volna, de azt mondtam, hogy vacak egyszer adtam. :)
Azóta külföldön adok. Itt küldenek rendszeresen levelet azoknak akik már donorok. Emailt, sms-t ha a közelben lesz véradás és lehet időpontot kérni telefonon vagy neten is. Sőt okostelefonon is. Ez azert jobb, mert ha oda mész nem kell várni, de persze be lehet sétálni időpont nélkül is.
Ott ki kell tölteni egy kérdőívet az egészségi állapotodról, hol jártàl a nagyvilágban, és más egyéb érdekes dolgokról. :)
Utána egy csepp vért vesznek az ujjadból, és ha az is rendben van akkor leveszik a vért. Az kb 45-60 perc. Előtte innod kell ott vizet, előtte egyel otthon. Véradás után adnak egy kis rágcsálnivalót.
Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan.
A veradas.hu -n találsz még sokninfót.
Ha voltál vért adni majd írd meg milyen volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!