Hivatásos anyaság alatt megmarad a munkaviszony?
Figyelt kérdés
Nemsokára lejár a gyesem a 3. gyerekemmel és szeretnék itthon maradni hivatásos anyaként. Jelenleg van munkaviszonyom, az lenne a kérdésem, hogy megmaradhat-e úgy, mint a gyed, vagy a gyes alatt, vagy fel kell mondanom?2010. jan. 13. 21:45
1/6 anonim válasza:
Fel kell mondanod.Ha van munkahelyed,nem kaphatsz anyaságit.Gondolj bele,akkor minden 3 gyerekes anya felvenné,mellette vígan dolgozna :) de mivel nem lehet,az anyaságit kevesen vállalják be a túl kevés pénz miatt.Addig jár,mig a legkisebb gyerek betölti a 8 éves kort.
2/6 anonim válasza:
Amiről Te kérdezel, az a gyermeknevelési támogatás, népi nevén főállású anya, ugyanis Te a saját gyerekeidet neveled. A hivatásos anya más gyerekét neveli fizetésért. Szóval, csak a pontosítás miatt. Egyébként az eredeti kérdésedre válaszolva: csak akkor marad meg a munkaviszonyod, ha a munkáltatód hajlandó fizetés nélküli szabadságot engedélyezni a hátralévő évekre, ugyanis a GYET-re nem köteles adni. Évekig foglalkoztam családtámogatási üggyel, de nem találkoztam egy olyannal sem, ahol megadta volna a munkáltató.
3/6 anonim válasza:
25800 ft volt a gyet tavaly.Ennyi 3 gyerekre és nem több a legkisebb 8. születésnapjáig.Munkaviszonynak számít,de ebből megélni nem lehet.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket! Igen, én a gyet-re gondoltam, ezzel a kb. gyes összegű juttatással. Természetesen nem dolgoznék mellette, én is úgy gondoltam, hogy fizetés nélküli szabadságot adnának (már ha adnának...)
Igazából csak azért szeretném megtartani a munkaviszonomat, mert egy banknál dolgozom, és így a banki dolgozókra vonatkozó kedvezményeket megkapnám, mint ahogyan most is (kedvezményes hitelek, ingyenes számlavezetés, stb.).
2010. jan. 13. 22:28
5/6 A kérdező kommentje:
A 21:54-kor érkezett válasz adójától kérdezném, hogy ha 2003. január 1 óta vagyok táppénzen, aztán gyed-en és gyesen felváltva, akkor mennyi szabadság jár majd, ha lejár a gyesem? Köszönöm a segítségedet!
2010. jan. 13. 22:34
6/6 anonim válasza:
21:54 vagyok: A kérdésed munkaügyi téma, abban sajnos nem tudok segíteni. De a [link] oldalon lehet kérdezni szakemberektől, ott biztosan pontos választ kapsz. Írd össze pontos dátumokkal a különböző ellátásaid időszakait,mert úgy még megnyugtatóbban fognak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!